Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Mais wortel hapje

Ingrediënten

  • Boter
  • Mais
  • Wortel

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Was de maiskolf en leg deze een minuut of 15 in een pan met kokend water. Zorg dat je een deksel op de pan legt, omdat maïskolven gaan drijven en daarom in een open pan niet alles even gaar wordt. Snijd intussen de worteltjes in stukjes en doe in een pan met een laagje water. Breng aan de kook en laat de worteltjes ongeveer 10 minuten koken. Als de maiskolf gaar is haal je de kolf uit het water en schraap je de korrels los van de kolf met een vork of mes. Giet de worteltjes af en voeg alles samen. Pureer dit met de staafmixer. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
4 stemmen

Smikkelstip | Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie