Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Kalkoen met bonenpuree en mais

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Boter
  • Kalkoen
  • Mais
  • Sperziebonen

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in 15 a 20 minuten gaar. Was de boontjes en snijd de topjes er af. Kook ze in 10 minuten gaar. Als de aardappelen en de boontjes op het vuur staan snijd je de Kalkoenfilet. Ook deze kook je in 10 minuten gaar. Schep hierbij eventueel schuim uit de pan.
Was de maiskolf en leg deze een minuut of 15 in een pan met kokend water. Zorg dat je een deksel op de pan legt omdat maïskolven vaak drijven en daarom in een open pan niet alles even gaar wordt. Eenmaal gaar haal je de kolf uit het water en schraap je de korrels los van de kolf met een vork of mes.
Zodra de andere ingrediënten afgegoten zijn kun je alles bij elkaar doen om het daarna met een staafmixer tot een prakje te mixen. Voeg wat vloeibare margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
2 stemmen

Smikkelstip | Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie