Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Aan de slag | Invriezen, ontdooien en opwarmen van babyvoeding

Invriezen, ontdooien en opwarmen van babyvoeding

Hoe kan je de eerste oefenhapjes van je baby het beste bewaren, invriezen, ontdooien en opwarmen? Zorg in alle gevallen er in ieder geval voor dat je hygiënisch werkt. Was altijd je handen voordat je babyvoeding bereidt of voert aan je baby. En denk eraan om met schoon keukengerei te werken bij het bereiden van de voeding.

Hoe bewaar je babyvoeding?

Bewaar verse gekookte babyvoeding maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik hiervoor alleen schone bakjes of zakjes. Zorg ervoor dat de babyvoeding goed afgedekt is, zodat bacteriën geen kan kans krijgen.

Hoe vries je babyhapjes in?

Wanneer je graag een grote hoeveelheid groentehapjes en fruithapjes in een keer maakt, kun je deze prima in kleinere porties invriezen. Je kan een vers gemaakt babyhapje voor de dag erna in de koelkast bewaren en de rest vries je in. Gebruik voor het invriezen van babyhapjes goed afsluitbare diepvriesbakjes, deze kan je makkelijk stapelen. Ijsblokjesvormen of diepvrieszakjes zijn ook geschikt. Zorg dat je de zelfgemaakte babyhapjes die je wilt invriezen voorziet van een etiket met datum en de inhoud van de bakjes.

Vooral voor de oefenhapjes zijn de ijsblokjesvormen enorm handig. Een blokje staat gelijk aan 1 eetlepel.

Bewaar de ingevroren babyvoeding maximaal 3 maanden in de vriezer. De ideale temperatuur van je vriezer is -18 °C of kouder.

Hoe ontdooi je babyhapjes?

Het is belangrijk dat je ingevroren babyhapjes op de juiste manier ontdooit. Het beste doe je dat in de koelkast. Haal de avond van te voren een fruit- of groentehapje uit de vriezer en zet dat in de koelkast. De dag erna is het dan zeker ontdooid en klaar om te gebruiken. Mocht je dat vergeten zijn dan kun je vlak voor gebruik een potje babyvoeding ontdooien in de flessenwarmer of au bain-marie (potje in pannetje met heet water).

Een ontdooid groente- of fruithapje kan je niet meer bewaren of opnieuw invriezen. Als er iets overblijft, gooi het dan weg.

Hoe warm je babyhapjes op?

Het opwarmen van babyvoeding kun je op verschillende manieren doen. Het kan au bain-marie, dan zet je het bakje in een pannetje met heet water. Je kan ook een flessenwarmer gebruiken om een babyhapje op te warmen. Opwarmen in de magnetron kan ook. Richtlijn hierbij is voor 1 eetlepel 20-30 seconden bij 750 watt. Roer alle hapjes altijd goed door voor je ze aan je baby geeft. Hapjes uit de magnetron worden vaak niet gelijkmatig warm, roer deze regelmatig door. En check bij alle methodes, of het hapje niet te warm is geworden, voor je het aan je baby geeft.

Deel, bewaar of stuur door

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie