fbpx

Broccoli en sperziebonen hapje

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Broccoli en sperziebonen hapje

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Haal de topjes van de boontjes af, verdeel de broccoli in roosjes. Doe de boontjes met de broccoli roosjes in een pan met een klein laagje water. Laat met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten, houd een beetje kookvocht apart. Met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje kookvocht en margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Pasta, macaroni en rijst uit de vriezer

Wanneer pasta-, macaroni- of rijsthapjes wat droog zijn als ze uit de vriezer komen, dan kun je dit makkelijk oplossen door er een beetje water doorheen te mengen. Dan wordt het weer lekker smeuïg.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met pasta en erwtjes

Smullen maar!

Zalm met aardappel en boontjes

Zalm met rijst en sperziebonen

Smikkelen!

Zalm met aardappel en bloemkool

Wortel en pastinaak met rijst

Dat wordt smikkelen.

Broccoli bataat hapje

Smikkelbibs..

Knolselderijpuree van zoete aardappel

Puree van pastinaak en knolselderij

Heerlijk winters hapje

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen