Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met komkommer

Babyvoeding maken met komkommer

Babyvoeding maken met komkommer kan zeker. Je kan komkommer raspen of pureren. In combinatie met ander groente en fruit is hij ook erg lekker. En natuurlijk is komkommer ook heerlijk als gezond tussendoortje voor groot en klein! Wanneer je jouw baby een reepje komkommer wilt laten ontdekken blijf er dan altijd bijzitten.

TIP! Voor kleintjes met doorkomende tandjes kan het sabbelen en bijten op een gekoeld stukje komkommer verlichting geven. Laat hem dit altijd wel onder jouw toezicht doen.

De komkommer behoort tot de familie van meloen en courgette. Het is een eenjarige vruchtgroente. De komkommer groeit aan klimplant waar aan 1 stengel wel tientallen komkommers kunnen groeien. Komkommers hebben een frisse neutrale smaak.

Een komkommer bestaat voor 96 procent uit water. Dat betekent dat de komkommer heel caloriearm is en op warme dagen heerlijk verfrissend.

Kopen van komkommer

Als je komkommer koopt om te verwerken in een hapje voor je baby, let er dan op dat deze stevig is en een frisgroene kleur heeft. Hij moet bij aankoop een gave schil hebben die glanst.

Bewaren van komkommer

Komkommer kun je het beste op een donkere en koele plek bewaren. Bijvoorbeeld in de kelder of de voorraad kast. In de koelkast verliezen ze hun kwaliteit en worden ze slap. Komkommers kunnen niet zo goed tegen kou. Een komkommer blijft op deze manier ongeveer een week goed.

Schoonmaken van komkommer

Was de komkommer altijd voor je hem verwerkt in een hapje voor je baby. Snijd een stukje van de voor en onderkant af. Daarna kan je kan de komkommer zowel met schil als zonder schil verwerken in receptjes voor je kleintje.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Komkommer

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie