fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Perzikhapje

Fruithapje Oefenhapjes

Perzikhapje

Fruithapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de perzik en verwijder de pit. Rasp of snijd het vruchtvlees klein. Pureer met de staafmixer. Om de moes wat steviger te maken kun je een schepje rijstebloem, johannesbroodpitmeel of een stukje verkruimelde baby biscuit toevoegen.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

BabyBaby

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Perzik, banaan en kiwi puree

Heerlijk smikkelen!

Perzik banaanmoes

Hap hap hap!

Appel-perzik-banaanmoes

Appel-perzikmoes

Nectarine perzikenmoes

Mango perzikmoes

Zoetekauw..

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen