fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Perzikhapje

Fruithapje Oefenhapjes

Perzikhapje

Fruithapje Oefenhapjes

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Schil de perzik en verwijder de pit. Rasp of snijd het vruchtvlees klein. Pureer met de staafmixer. Om de moes wat steviger te maken kun je een schepje rijstebloem of johannesbroodpitmeel toevoegen.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

BabyBaby

Meer over de ingrediƫnten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Mag mijn baby honing?

Nee! Infantiel Botulisme is een levensgevaarlijk vorm van botulisme die veroorzaakt wordt door sporen van een bacterie die voorkomt in honing. Lees hier meer over het gevaar van honing.

Andere lekkere hapjes

Perzik, banaan en kiwi puree

Heerlijk smikkelen!

Perzik banaanmoes

Hap hap hap!

Appel-perzik-banaanmoes

Appel-perzikmoes

Nectarine perzikenmoes

Mango perzikmoes

Zoetekauw..