Havermoutpap met pompoen

40 gram havermout 200 ml (plantaardige) melk 2 eetlepels pompoenpuree 1/2 theelepel kaneel Bereidingswijze Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Voeg de havermout, pompoenpuree en kaneel toe aan de verwarmde melk. Laat het mengsel zachtjes koken. De kooktijd hangt af van het type havermout dat je gebruikt. Sommige havermoutsoorten zijn binnen 2 […]
Pompoenpannenkoeken

Voor dit recept gebruik je 70 gram pompoen. Dit mag vers of kant-en-klare pompoenblokjes uit de koeling of vriezer zijn. Verder heb je nodig; 1 ei, 100 gram boekweitmeel en 100 ml (plantaardige) melk. Optioneel: een theelepel kaneel Bereidingswijze Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Kook de pompoenblokjes ongeveer 10 minuten tot […]
Pompoen appelmoes

Bereidingswijze Gebruik voor dit recept bijvoorbeeld 200 gram pompoen en 3 appels. Verwijder de zaden uit de pompoen en schil deze. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels ook in blokjes. Plaats de pompoenblokjes in een pan en vul deze met water. Breng het water aan […]
Avocado, sinaasappel en appelhapje

Voor dit recept gebruikte ik 1 appel, 1 sinaasappel en 1/4 avocado Bereidingswijze Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Stoom de stukjes appel tot ze zacht worden. Dit duurt meestal ongeveer 5-7 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes en de stoommethode die je gebruikt. Schil de sinaasappel en verdeel de […]
Appel, erwten en spinazie puree

Bereidingswijze De verhoudingen van de ingrediënten zijn ongeveer 2 appels geschild en in stukken gesneden. 1 Handje verse spinazie (gewassen). En een klein handje erwten. Dit kunnen bevroren of verse erwtjes zijn. Breng in een middelgrote steelpan een laagje water aan de kook. Doe alle ingrediënten in de pan of in een stoommandje, bedek het […]
Zachte puree van knolselderij en paprika

Bereidingswijze Begin met het schillen van de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Was de paprika en snijd deze ook in blokjes. Plaats de gesneden knolselderij en paprika in een pan met water en kook ze samen gedurende ongeveer 15 minuten. Als de groenten gaar zijn, giet je ze af en stamp ze samen […]
Zoete aardappel met broccoli en rundergehakt

Voor ongeveer 2 porties gebruik je 2 kleine zoete aardappels (of 1 grote), 150 gram broccoli, 50 gram rundergehakt, 2 theelepels vloeibare margarine of olijfolie Bereidingswijze Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Plaats de zoete aardappelblokjes, broccoli en rundergehakt in een pan met water […]
Blauwe bessen puree

Bereidingswijze Blauwe bessen zitten boordevol antioxidanten en vezels, super gezond voor baby’s en peuters. Je maakt er super eenvoudige een blauwe bessenpuree van. Dit recept kan je het hele jaar door maken, als er geen verse blauwe bessen zijn, dan gebruik je bevroren bessen. Ontdooi deze wel even voor gebruik. Voeg een handje blauwe bessen […]
Andijviepuree

Bereidingswijze Gebruik 2x zoveel andijvie als aardappel voor een mooie verhouding. Dat is bijvoorbeeld 2 eetlepels aardappel en 4 eetlepels andijvie. Voor 2-3 hapjes is dat bijvoorbeeld 1 aardappel (ongeveer 70 gr.) en 140 gr. andijvie. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de andijvie in reepjes. Kook de aardappel en de gesneden […]
Witlofpuree met kip

Voor ongeveer 2 porties gebruik je 2 eetlepels kip, 3 eetlepels zoete aardappel en 3 eetlepels witlof. In grammen is dat ongeveer 100 gram kipfilet, 150 gram zoete aardappel en 150 gram witlof. Varieer gerust in de hoeveelheden van de beide groentes. Bereidingswijze Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de […]
Wortel-venkelpuree

Bereidingswijze Voor dit babyhapje is ongeveer 50 gram wortel, 50 gram aardappel en een halve venkel gebruikt. Verwijder de harde kern van de venkel en schil de wortel. Snijd zowel de venkel als de wortel in dunne plakjes. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Plaats de gesneden venkel, wortel en aardappel in […]
Banaan met rode bietjes

Bereidingswijze Het hapje maken is ontzettend eenvoudig. Meng 1 banaan met 1 rode gekookte biet tot een egaal fruithapje of als spread voor de boterham. Hoe maak je rode bietjes klaar? Borstel de bieten grondig af onder stromend water en plaats ze ongeschild in een ruime pan. Breng de bieten aan de kook in voldoende […]
Bietenpuree met wortel

Bereidingswijze Een mooie verhouding voor dit groentehapje voor je baby is bijvoorbeeld: 50 g winterpenen ½ gekookte biet 50 g kruimige aardappelen Schil de winterpenen en snijd ze in plakjes. Verwijder de ruwe schil van de gekookte biet en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de […]
Zalm met rijst en spinazie

Bereidingswijze Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de spinazie klein en kook ongeveer ongeveer 5 minuten of kook ze de laatste 5 minuten mee met de rijst. Stoom of kook de zalm gaar. Giet alles af en pureer of prak het geheel met een beetje boter of olie tot een lekker hapje voor je […]
Courgette peerhapje

Bereidingswijze Was de courgette en de peer goed onder stromend water. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer en de courgette in stukjes. Kook ze samen, in een laagje water met de deksel op de pan, in ruim 5 minuten gaar. Giet de beide af en laat even uitwasemen. Pureer daarna fijn […]
Kip kerrie met bloemkool en linzen

Bereidingswijze Bereid de linzen volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de bloemkool in roosjes. En stoom ze in 10-12 minuten gaar in een bodempje water. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd de kipfilet in stukjes. Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak hierin de stukjes kipfilet gaar. Voeg hier 1-2 theelepels kerriepoeder aan toe […]
Spruitjes met banaan en kip

Bereidingswijze: Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruiten in 10 minuten gaar. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is. Hak wat blaadjes verse basilicum fijn. Giet de spruitjes af. Stamp de de spruitjes samen met de banaan en een klontje boter tot een smeuïge […]
Groentestoof met kokosmelk

Bereidingswijze Schil 3 (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Haal de topjes van een handje sperziebonen en snijd in stukjes. Was de paprika. Halveer hem en verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de steelaanzet. Snijd in reepjes en vervolgens in stukjes. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat […]