Groentestoof met kokosmelk

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Groentestoof

Groentestoof met kokosmelk

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Kokosmelk
  • Paprika
  • Paprikapoeder
  • Sperziebonen

Bereidingswijze:

Schil 3 (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Haal de topjes van een handje sperziebonen en snijd in stukjes. Was de paprika. Halveer hem en verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de steelaanzet. Snijd in reepjes en vervolgens in stukjes. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken. Voeg na 5 minuten de boontjes en de paprika toe. Kook beetgaar. Giet alles af, bewaar wat van het kookvocht.

Voeg vervolgens een flinke scheut kokosmelk aan de groenten toe. En eventueel nog wat milde kruiden, bijvoorbeeld paprika of kerrie. Stoof nu de groenten zachtjes verder gaar. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Wanneer de groenten helemaal gaar zijn is je gerechtje klaar. Serveer direct. Eet je kindje nog geen stukjes prak of pureer dan tot een smeuïg hapje voor je baby. Voeg zo nodig nog wat kookvocht toe.

De verhouding bij het maken van dit babyhapje was ongeveer 2/3 groente en 1/3 aardappel. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

in onze collectie

Smikkelstip – Broccoli koken

Kook broccoli niet kapot tot een donkergroene drab. Maar ook weer niet te rauw. Door het te koken in slechts een laagje water met de deksel op de pan kook je het zacht en lekker fris groen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>