Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Zachte puree van knolselderij en paprika

Ingrediënten

  • Knolselderij
  • Paprika

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Begin met het schillen van de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Was de paprika en snijd deze ook in blokjes. Plaats de gesneden knolselderij en paprika in een pan met water en kook ze samen gedurende ongeveer 15 minuten. Als de groenten gaar zijn, giet je ze af en stamp ze samen tot een mooie zachte puree. Voeg olijfolie of boter toe en eventueel nog wat kookvocht om het hapje lekker smeuïg te maken.

Voor dit hapje heb ik evenveel knolselderij als rode paprika gebruikt. Bijvoorbeeld 150 gram knolselderij en 150 gram paprika. Je kunt overigens gerust met de verhoudingen experimenteren. Afhankelijk van hoeveel je kindje eet en wat het gewend is, kun je met deze hoeveelheid de puree  in 4,3 of 2 porties verdelen. Voor de ervaren hapjes eters is een stukje zalm of kabeljauw heerlijk naast deze puree.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
0 stemmen

Smikkelstip | Broccoli koken

Kook broccoli niet kapot tot een donkergroene drab. Maar ook weer niet te rauw. Door het te koken in slechts een laagje water met de deksel op de pan kook je het zacht en lekker fris groen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie