Zoek
Sluit dit zoekvak.

Witlofpuree met kip

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Witlofpuree met kip

Meer over de ingrediënten

Witlofpuree met kip

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Bataat Zoete aardappel
  • Kip
  • Witlof

Voor ongeveer 2 porties gebruik je 2 eetlepels kip, 3 eetlepels zoete aardappel en 3 eetlepels witlof. In grammen is dat ongeveer 100 gram kipfilet, 150 gram zoete aardappel en 150 gram witlof. Varieer gerust in de hoeveelheden van de beide groentes.

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.

Snijd de witlof eenmaal doormidden, verwijder de bittere kern en snijd de witlof vervolgens in dunne reepjes.

Doe de zoete aardappel en kipfilet in een pan met voldoende water en breng aan de kook. Je kunt de groenten ook stomen in een babystomer of stoommandje. Laat ongeveer 7 minuten koken of stomen tot ze gaar zijn.

Voeg vervolgens de witlof toe aan de pan met de gekookte kip en zoete aardappel. Kook of stoom alles samen nog eens gedurende 8 minuten. Giet daarna af, maar bewaar een beetje van het kookvocht om het babyhapje te verdunnen.

Pureer de gekookte ingrediënten tot de gewenste dikte met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe om de gewenste consistentie te bereiken.

En voilà, klaar is het babyhapje met witlof, zoete aardappel en kip !

Smikkelstip | Broccoli koken

Kook broccoli niet kapot tot een donkergroene drab. Maar ook weer niet te rauw. Door het te koken in slechts een laagje water met de deksel op de pan kook je het zacht en lekker fris groen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Wanneer mag mijn baby gewone melk?

Wanneer je baby 12 maanden oud is mag hij gewone melk. Dan kan je baby voldoende voedingstoffen halen uit koemelk en vaste voeding. Tot die die tijd geef je borstvoeding of flesvoeding. Hier zitten alle voedingsstoffen in die je baby nodig heeft. Het bevat meer ...

Vroeg pinda en ei introduceren

Waarom moet je ei en pinda vroeg introduceren? Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor ...

Kokhalzen en spugen van baby

Kokhalsreflex bij baby’s Als ouder van een baby kun je je zorgen maken wanneer je kleintje kokhalsgeluiden maakt en het hapje uitspuugt. Dit heeft te maken met het wurg- of kokhalsreflex waar baby’s mee geboren worden. Dit is een natuurlijk mechanisme dat ervoor zorgt dat ...

Hoeveel bijvoeding geef je jouw baby?

Beginnen met oefenhapjes voor je baby Als jouw baby tussen de 4 en 6 maanden oud is, mag je beginnen met bijvoeding, oftewel oefenhapjes. Het is erg leuk om je baby zijn of haar eerste zelfgemaakte fruit- of groentehapje te geven, maar hoeveel bijvoeding heeft ...

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie