Kiwi aardbeihapje

Bereidingswijze Haal de kroontjes van de aardbeien en was ze zorgvuldig. Schil de kiwi (groen of gold) en snijd deze in stukjes. Doe alles samen in een bakje en pureer of prak het tot een fijn hapje voor je baby. Tip: Dit hapje is ook lekker met banaan en/ of sinaasappel. Voor 1 kindje een […]
Bruine bonen met appeltjes

Bereidingswijze 1. 200 gram bruine bonen (gedroogde eerst laten weken en) koken zoals staat op de verpakking. 2. Appels schillen (3-4 stuks) 3. Alles bij elkaar voegen en in een klein laagje water zetten en 10 min. laten koken. 4. Pureren met de staaf mixer of stampen met de stamper tot gewenste gladheid/dikte. Goed voor […]
Macaroni met broccoli

Bereidingswijze 1. Ongeveer 400 gram broccoli wassen en kleine roosjes van maken. 2. Broccoli in 10 minuutjes gaar koken 3. Macaroni (ongeveer 250 gram) volgens de gebruiksaanwijzing koken tot deze ook gaar is. 4. Afgieten 5. En pureer of prak het geheel met een beetje boter of olie tot een lekker hapje. Goed voor het […]
Venkel met rijst hapje

Bereidingswijze Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de onderkant en de stelen van de venkel en verwijder het loof. Was de venkel en snijd de venkel in stukken. Kook de venkel in ongeveer 15 minuten gaar. Giet alles af en pureer het geheel met een beetje boter of olie tot een fijn prakje.
Blauwe bessen en appel fruithapje

Bereidingswijze Schil vijf (zoetige) appels en snijd deze in stukjes. Stoof de stukjes appel in ongeveer 10 minuutjes zacht. Doe de stukjes daarna in een blender samen met twee handjes gewassen blauwe bessen of bosbessen (of – ook heel handig – ingevroren bessen). Of mix het fruit met een staafmixer. Verdeel de moes over een paar bakjes. […]
Appel kiwi hapje

Bereidingswijze Schil de appel en de kiwi, stop ze vervolgens in de staafmixer, even mixen en klaar is het fruithapje voor je baby! Soms voeg ik een koekje toe voor de stevige bijt. Mijn zoontje smult er van! Ingestuurd door: Esther
Wortel appel hapje

Bereidingswijze Was de wortels goed en schrap eventueel schoon. Snijd de wortel in stukjes. Schil de appels en snijd in stukjes. Kook de wortels ongeveer 10 min en de appels ongeveer 4 min. Daarna afgieten en samen pureren tot een heerlijk babyhapje. Ingestuurd door: Kristel
Mango banaan hapje

Bereidingswijze Haal de schil van de banaan en snij hem in plakjes. Snij de mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Snij de mango in stukjes. Doe alles bij elkaar. Pureer met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof hapje, afhankelijk van de leeftijd van […]
Bananen aardbeien hapje

Bereidingswijze Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in een bakje met een klein laagje water en zet dit 2 tot 3 minuten in de magnetron (of kook het in een pannetje met een klein laagje water op het vuur). Hierna afgieten en af laten koelen. Schil de banaan en snijd hem […]
Avocado appel hapje

Bereidingswijze Schil de appel en snijd deze in stukjes. Stoof de stukjes appel in een bodempje water tot ze zacht is. Laat eventjes afkoelen. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de avocado. Pureer of prak de stukjes appel en avocado samen tot een fijne moes. Ter afwisseling van […]
Banaan-frambozenmousse

Bereidingswijze Was een handvol frambozen voorzichtig onder stromend water. Kook ze daarna (eventueel) 1 minuut in kokend water, laat goed afkoelen. Haal de schil van de banaan. Doe het fruit samen in een blender en pureer tot een mooie moes. Voor een hapje met wat meer structuur, kun je ook alleen de frambozen pureren en […]
Nectarine perzikenmoes

Bereidingswijze Schil de nectarine en de perzik en verwijder de pitten. Rasp of snij het vruchtvlees klein. Meng het geheel door elkaar en pureer eventueel nog met de staafmixer tot een mooie moes voor je baby. Om de moes wat steviger te maken kun je eventueel een schepje rijstebloem toevoegen.
Pruimen peermoes

Bereidingswijze: Schil de peer en verwijder het klokhuis. Stoof de stukje peer in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of in een bakje in de magnetron. Afgieten en aflaten koelen. Schil 2 rijpe pruimen en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees van peer en de pruimen klein en pureer […]
Mango perzikmoes

Bereidingswijze Schil een rijpe mango en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees klein. Schil een rijpe perzik en verwijder de pit en snij het vruchtvlees klein. Doe de beide vruchten samen en meng met een staafmixer tot een gladde moes. Gebruik eventueel een schepje rijstebloem om de moes wat in te dikken. (Een halve mango […]
Pompoen wortelpuree

Bereidingswijze Schil een (zoete)aardappel, een (winter)wortel en een stuk pompoen. Allemaal ongeveer van dezelfde grote. Kook alles samen in ongeveer 10 minuten gaar. Afgieten en pureren met de staafmixer tot een fijne puree. Om de puree extra lekker te maken voeg je een beetje margarine of olie toe.
Witlof appelhapje

Bereidingswijze Schil twee appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in stukjes. Witlof schoon maken, wassen en fijn snijden. Samen in een pannetje met een laagje water in ongeveer 5 minuten gaar stoven. Alles goed afgieten en pureren tot een glad papje. Je kunt er eventueel een schepje rijstebloem door doen om het hapje […]
Erwten puree

Bereidingswijze Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Doe de (diepvries)erwten in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Giet de aardappelen en de erwtjes af en […]
Bietjes appelpuree

Bereidingswijze Rasp 2 gekookte bietjes en 1 appel fijn. Kook de bietjes samen met de appel zacht in 6 minuten. Pureer tot een fijne puree.