fbpx

Venkel met rijst hapje

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Venkel met rijst hapje

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de onderkant en de stelen van de venkel en verwijder het loof. Was de venkel en snijd de venkel in stukken. Kook de venkel in ongeveer 15 minuten gaar. Giet alles af en pureer het geheel met een beetje boter of olie tot een fijn prakje.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Smikkeltips!

Waar begin je mee?

Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk, geef dat een paar dagen achter elkaar. Als je baby hier goed op reageert, dan kun je verder met een nieuwe soort. Alles wat je baby geproefd heeft en goed is gegaan kun je ook onderling gaan mengen.

Begin met smaken die niet te zuur of te bitter zijn. Kies voor fruit bijvoorbeeld: Banaan, peer, perzik, meloen of nectarine. En voor groente: Worteltjes, bloemkool, courgette, broccoli of boontjes.

Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Andere lekkere hapjes

Rijst met champignons en spinazie

Hap hap hap..

Couscous met venkel, kip en erwten

Zalm met rijst en erwtjes

Zalm met rijst en sperziebonen

Smikkelen!

Wortel en pastinaak met rijst

Dat wordt smikkelen.

Knolselderij rijsthapje

Avocado met rijst hapje

Lekkerrrr!

Rijst met avocado en bloemkool

Smullen maar!

Rijst met tomatensaus

Arroz con tomate

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen