fbpx

Bananen aardbeien hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Bananen aardbeien hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in een bakje met een klein laagje water en zit dit 2 tot 3 minuten in de magnetron (of kook het in een pannetje met een klein laagje water op het vuur). Hierna afgieten en af laten koelen. Schil de banaan en snij hem in plakjes. Pureer met de staafmixer de aardbeien samen met de banaan tot een grof of fijn papje, afhankelijk van de leeftijd van je baby. Verkruimel er eventueel nog wat liga doorheen om het hapje wat steviger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Waar begin je mee?

Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk, geef dat een paar dagen achter elkaar. Als je baby hier goed op reageert, dan kun je verder met een nieuwe soort. Alles wat je baby geproefd heeft en goed is gegaan kun je ook onderling gaan mengen.

Begin met smaken die niet te zuur of te bitter zijn. Kies voor fruit bijvoorbeeld: Banaan, peer, perzik, meloen of nectarine. En voor groente: Worteltjes, bloemkool, courgette, broccoli of boontjes.

Broccoli koken

Kook broccoli niet kapot tot een donkergroene drab. Maar ook weer niet te rauw. Door het te koken in slechts een laagje water met de deksel op de pan kook je het zacht en lekker fris groen.

Andere lekkere hapjes

Appel bananen hapje

Hap, hap, hap..

Appel-peer-banaanhapje

Hap hap hap..

Courgette banaanhapje

Appel-perzik-banaanmoes

Avocado banaanhapje

Kaki fruitmoes

Kiwi aardbeihapje

Mango banaan hapje

Tropisch zoet!

Banaan met sinaasappelsap en biscuit

Ouderwets lekker!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen