fbpx

Bananen aardbeien hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Bananen aardbeien hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in een bakje met een klein laagje water en zit dit 2 tot 3 minuten in de magnetron (of kook het in een pannetje met een klein laagje water op het vuur). Hierna afgieten en af laten koelen. Schil de banaan en snij hem in plakjes. Pureer met de staafmixer de aardbeien samen met de banaan tot een grof of fijn papje, afhankelijk van de leeftijd van je baby. Verkruimel er eventueel nog wat liga doorheen om het hapje wat steviger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediƫnten

Smikkeltips!

Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje liga te verkruimelen dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Niet te veel wortel

Wortels bevatten de stof caroteen, wanneer je baby te veel hiervan binnenkrijgt kan het huidje oranje kleuren. Geef ze daarom niet vaker dan 2x per week hapjes waar wortel in verwerkt is.

Andere lekkere hapjes

Appel bananen hapje

Hap, hap, hap..

Appel-peer-banaanhapje

Hap hap hap..

Courgette banaanhapje

Appel-perzik-banaanmoes

Avocado banaanhapje

Kaki fruitmoes

Kiwi aardbeihapje

Banaan met sinaasappelsap en biscuit

Ouderwets lekker!

Banaan-frambozenmousse

Zachtzoet smullen..

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen