Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in een bakje met een klein laagje water en zit dit 2 tot 3 minuten in de magnetron (of kook het in een pannetje met een klein laagje water op het vuur). Hierna afgieten en af laten koelen. Schil de banaan en snij hem in plakjes. Pureer met de staafmixer de aardbeien samen met de banaan tot een grof of fijn papje, afhankelijk van de leeftijd van je baby. Verkruimel er eventueel nog wat liga doorheen om het hapje wat steviger te maken.
In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.
Probeer bij de eerste fruithap een beetje liga te verkruimelen dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.
Wortels bevatten de stof caroteen, wanneer je baby te veel hiervan binnenkrijgt kan het huidje oranje kleuren. Geef ze daarom niet vaker dan 2x per week hapjes waar wortel in verwerkt is.