Avocado appel hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden
avocado_appel_B

Meer over de ingrediënten

Avocado appel hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Appel
  • Avocado

Bereidingswijze

Schil de appel en snijd deze in stukjes. Stoof de stukjes appel in een bodempje water tot ze zacht is. Laat eventjes afkoelen. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de avocado. Pureer of prak de stukjes appel en avocado samen tot een fijne moes.

Ter afwisseling van de geijkte fruithapjes. Ons kind was er dol op.

Ingestuurd door: Kiki

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>