Andijviepuree

Bereidingswijze Gebruik 2x zoveel andijvie als aardappel voor een mooie verhouding. Dat is bijvoorbeeld 2 eetlepels aardappel en 4 eetlepels andijvie. Voor 2-3 hapjes is dat bijvoorbeeld 1 aardappel (ongeveer 70 gr.) en 140 gr. andijvie. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de andijvie in reepjes. Kook de aardappel en de gesneden […]
Witlofpuree met kip

Voor ongeveer 2 porties gebruik je 2 eetlepels kip, 3 eetlepels zoete aardappel en 3 eetlepels witlof. In grammen is dat ongeveer 100 gram kipfilet, 150 gram zoete aardappel en 150 gram witlof. Varieer gerust in de hoeveelheden van de beide groentes. Bereidingswijze Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de […]
Wortel-venkelpuree

Bereidingswijze Voor dit babyhapje is ongeveer 50 gram wortel, 50 gram aardappel en een halve venkel gebruikt. Verwijder de harde kern van de venkel en schil de wortel. Snijd zowel de venkel als de wortel in dunne plakjes. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Plaats de gesneden venkel, wortel en aardappel in […]
Banaan met rode bietjes

Bereidingswijze Het hapje maken is ontzettend eenvoudig. Meng 1 banaan met 1 rode gekookte biet tot een egaal fruithapje of als spread voor de boterham. Hoe maak je rode bietjes klaar? Borstel de bieten grondig af onder stromend water en plaats ze ongeschild in een ruime pan. Breng de bieten aan de kook in voldoende […]
Bietenpuree met wortel

Bereidingswijze Een mooie verhouding voor dit groentehapje voor je baby is bijvoorbeeld: 50 g winterpenen ½ gekookte biet 50 g kruimige aardappelen Schil de winterpenen en snijd ze in plakjes. Verwijder de ruwe schil van de gekookte biet en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de […]
Zalm met rijst en spinazie

Bereidingswijze Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de spinazie klein en kook ongeveer ongeveer 5 minuten of kook ze de laatste 5 minuten mee met de rijst. Stoom of kook de zalm gaar. Giet alles af en pureer of prak het geheel met een beetje boter of olie tot een lekker hapje voor je […]
Kip kerrie met bloemkool en linzen

Bereidingswijze: Bereid de linzen volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de bloemkool in roosjes. En stoom ze in 10-12 minuten gaar in een bodempje water. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd de kipfilet in stukjes. Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak hierin de stukjes kipfilet gaar. Voeg hier 1-2 theelepels kerriepoeder aan toe […]
Spruitjes met banaan en kip

Bereidingswijze: Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruiten in 10 minuten gaar. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is. Hak wat blaadjes verse basilicum fijn. Giet de spruitjes af. Stamp de de spruitjes samen met de banaan en een klontje boter tot een smeuïge […]
Groentestoof met kokosmelk

Bereidingswijze: Schil 3 (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Haal de topjes van een handje sperziebonen en snijd in stukjes. Was de paprika. Halveer hem en verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de steelaanzet. Snijd in reepjes en vervolgens in stukjes. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat […]
Linzen, spruitjes, appel en kip hapje

Bereidingswijze Schil de de appel en snijd in gelijke stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng de spruitjes in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuten koken. Voeg halverwege de stukjes appel toe. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is. […]
Boterham met kersenspread

Bereidingswijze Variëren met broodbeleg is belangrijk. Deze kersenspread is lekker en snel gemaakt. Goed om ongeveer 4 boterhammen mee te beleggen. Was een klein handje kersen en verwijder de pitten. Pureer het kersenvruchtvlees met 3 ruime eetlepels zuivelspread. Besmeer een boterham met boter en smeer hier wat van de kersenspread op. Smikkelen maar!
Kersen, banaan en appelhapje

Bereidingswijze Voor het maken van dit hapje gebruikte ik een handje kersen, een halve banaan en een klein appeltje. Was de kersen en verwijder de pitten. Haal de schil van de banaan en snijd deze in stukjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe het fruit bij elkaar en pureer […]
Kersen en perzikhapje

Bereidingswijze Voor het bereiden van dit fruithapje gebruikte ik een handje kersen en 1 perzik. Was de kersen en verwijder de pitten. Schil dan de perzik. Haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe alles bij elkaar en pureer het dan zo fijn als je wenst. Varieer gerust in de hoeveelheid van […]
Broccoli met gehakt en appel

Met de verhoudingen van dit babyhapje kun je gerust variëren. Bereidingswijze: Schil de de appel en snijd ze in gelijke stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in weinig water in ongeveer 10-15 minuten gaar, voeg halverwege de stukjes appel toe. Giet af en bewaar het kookvocht. Rul intussen het gehakt tot deze […]
Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Bereidingswijze: Haal de topjes van de sperziebonen af en snijd in stukjes. Schil of schrap de wortels en snijd in gelijke stukken. Doe de sperziebonen met de stukjes wortel in een pan met een klein laagje water. Laat met de deksel op de pan ongeveer 10-15 minuten koken. Daarna afgieten, houd een beetje kookvocht apart. […]
Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Bereidingswijze: Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Schil of schrap de wortels en snijd in gelijke stukken. Breng de aardappel samen met de stukjes wortel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Hak een paar takjes […]
Linzen met bloemkool, paprika en peterselie

Bereidingswijze: Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Was de paprika. Halveer hem en verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de steelaanzet. Snijd in reepjes en kook de reepjes in […]
Selderijstamppotje met appel

Met de verhoudingen van dit babyhapje kun je gerust variëren. Bijvoorbeeld 200 gram bleekselderij, 200 gram aardappelen en een halve appel. Bereidingswijze: Schil de bleekselderij, de (kruimige) aardappelen en de appel en snijd ze in gelijke stukken. Kook de groenten samen in weinig water in ongeveer 10-15 minuten zacht, voeg halverwege de stukjes appel toe. […]