Search
Close this search box.

Interessant | Groenten en fruit van het seizoen: Oktober

Mango en peer hapje

Iedere maand kent zijn eigen seizoensgroenten en fruit. Dit is fruit en groenten die traditioneel groeien in ons land. Dus fruit en groente die geoogst wordt op Nederlandse grond in een bepaalde tijd van het jaar. Deze groenten en fruit zijn extra lekker omdat ze vers uit de volle grond komen en boordevol vitaminen zitten.

Natuurlijk zijn groente- en fruittelers afhankelijk van het weer en dat bepaald het aanbod. Een oogst kan tegenvallen door slecht weer en met een zachte winter kunnen groente eerder rijp zijn dan normaal.

Voor je eigen gezondheid zijn alle soorten fruit en groente goed. Vanuit milieu oogpunt is het eten van seizoensgroente en fruit minder belastend voor het milieu dan fruit en groente die zijn geïmporteerd uit landen buiten Europa, per vliegtuig worden vervoerd of worden gekweekt in een verwarmde kas. Fruit en groente uit Nederland of een ander Europees land is een duurzamere keuze.

Voordelen van seizoensgroenten en fruit

Seizoensgroenten en fruit zijn ze goedkoper en makkelijker verkrijgbaar dan ingevlogen fruit en groenten. Wanneer je de seizoenen volgt met het eten van groenten en fruit zorgt dit automatisch voor veel variatie. Met het zelf maken van je babyvoeding kun je hier ook rekening mee houden.

Overzicht groenten en fruit in de maand oktober

Seizoensgroenten oktober:
Aardappel, Aardpeer, Andijvie, Bleekselderij, Bloemkool, Boerenkool, Broccoli, Champignons, Chinese kool, Courgette, Groene kool, Knolselderij, Komkommer, Koolraap, Paksoi, Paprika, Pompoen, Prei, Rode biet, Rode kool, Schorseneren, Sla, Snijbonen, Spinazie, Spruiten, Venkel, Wortel, Witlof, Witte kool, Zuurkool

Seizoensfruit oktober:
Appel, Bananen, Bramen, Druiven, Kiwi, Mandarijnen, Mango, Peren

Op de website van Milieu Centraal is een handige online Groente- en Fruitkalender te vinden. Hier kun je vinden welke groente en fruit op dit moment een goede keuze zijn. Je kan ook opzoeken hoe milieuvriendelijk een bepaalde groente of fruitsoort in een maand is.

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie