Bloemkool met ham, champignons en aardappel

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Bloemkool met ham, champignons en aardappel

Meer over de ingrediënten

Bloemkool met ham, champignons en aardappel

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Bloemkool
  • Boter
  • Champignon
  • Ham

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in 15 a 20 minuten gaar. Kook de roosjes bloemkool in 10 minuten  gaar. Als de aardappelen en de bloemkool op het vuur staan snijd je de champignons en bak je ze even in wat vloeibare margarine. Bak ze mooi lichtbruin zodat ze nog wel wat vocht vast houden. Snijd de ham in kleine reepjes of blokjes en zodra de aardappelen en de bloemkool gaar en afgegoten zijn kun je alles bij elkaar doen om het daarna met een staafmixer tot een prakje te mixen. Voeg wat vloeibare margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken. Dit kun je eventueel ook doen met kookvocht van de bloemkool.

Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Smikkelstip – Smaak van groente wat sterk?

Voeg aan de eerste groentehapjes wat gekookte aardappel toe, dit maakt de smaak van de groenten minder scherp.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>