Bloemkool met ham, champignons en aardappel

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Bloemkool met ham, champignons en aardappel

Bloemkool met ham, champignons en aardappel

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Bloemkool
  • Boter
  • Champignon
  • Ham

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in 15 a 20 minuten gaar. Kook de roosjes bloemkool in 10 minuten  gaar. Als de aardappelen en de bloemkool op het vuur staan snijd je de champignons en bak je ze even in wat vloeibare margarine. Bak ze mooi lichtbruin zodat ze nog wel wat vocht vast houden. Snijd de ham in kleine reepjes of blokjes en zodra de aardappelen en de bloemkool gaar en afgegoten zijn kun je alles bij elkaar doen om het daarna met een staafmixer tot een prakje te mixen. Voeg wat vloeibare margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken. Dit kun je eventueel ook doen met kookvocht van de bloemkool.

Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

De Smikkels lunchbox

De RVS lunchbox van Smikkels is verkrijgbaar in 5 prachtige kleuren. De lunchboxen zijn sterk en duurzaam door het gebruik van roestvrijstaal en bamboe. De bamboe deksel heeft een siliconen rand waardoor de broodtrommel lekvrij af te sluiten is. De lunchbox wordt geleverd met een siliconen elastiek. Roestvrijstaal (RVS) neemt geen geurtjes, kleuren en smaken over van etenswaren.

Lees meer

Smikkelstip – Pasta, macaroni en rijst uit de vriezer

Wanneer pasta-, macaroni- of rijsthapjes wat droog zijn als ze uit de vriezer komen, dan kun je dit makkelijk oplossen door er een beetje water doorheen te mengen. Dan wordt het weer lekker smeuïg.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>