Knolselderijpuree met appel en kaneel

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Knolselderijpuree met appel en kaneel

Meer over de ingrediënten

Knolselderijpuree met appel en kaneel

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Appel
  • Kaneel
  • Knolselderij

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in ongeveer 15 minuten gaar voeg de laatste 5 minuten de appelstukjes toe. Giet af voeg een beetje boter toe en pureer met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel.

in onze collectie

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>