fbpx

Knolselderijpuree met appel en kaneel

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Knolselderijpuree met appel en kaneel

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in ongeveer 15 minuten gaar voeg de laatste 5 minuten de appelstukjes toe. Giet af voeg een beetje boter toe en pureer met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Avocado, komkommer en appelpuree

Fris hapje

Knolselderij rijsthapje

Puree van pastinaak en knolselderij

Heerlijk winters hapje

Knolselderijpuree

Knolselderij bloemkool puree

Super smikkel hapje

Knolselderijpuree van zoete aardappel

Bruine bonen met appeltjes

Favoriet!

Wortel appel hapje

Jammie!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen