Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aan de slag | Je baby uit een beker leren drinken

Je baby uit een drinkbeker leren drinken

Hoe doe je dat?

Je baby uit een drinkbeker leren drinken gaat in kleine stapjes. Net zoals je baby leert kruipen, lopen en zijn eerste hapjes leert eten. In het begin zal jij zijn beker vasthouden en zal het nog veel geknoei zijn. Het oefenen met een gewone beker is wel erg belangrijk. Je baby leert hiermee een ander zuig- en slikpatroon. Hiermee worden ook de kaken en mondspieren getraind. En dat is weer heel belangrijk om te leren praten.

Wanneer kan een baby drinken uit drinkbeker?

Wanneer je baby goed zelfstandig rechtop kan zitten is het een goed moment om samen te gaan oefenen met drinken uit een bekertje. Dit zal waarschijnlijk zijn wanneer je baby tussen de 6 en 8 maanden is. Wanneer je vroeg start met oefenen leert je baby een goede drinktechniek.

Open drinkbeker, tuitbeker of rietjesbeker?

Door het oefenen van drinken uit een open beker leert je kindje wat het moet doen met zijn mond. Zo gaat hij het nieuwe zuig- en slik patroon ontdekken. Een tuitbeker heeft niet de voorkeur. De mondspieren van je baby ontwikkelen zich hierbij minder goed. Je baby leert dan niet de juiste aanzuigtechniek. Rietjesbekers zijn een beter keuze dan tuitbekers. Dat komt omdat bij het drinken uit een rietjesbeker er weer andere spieren gebruikt worden dan bij een open beker.

Je kan het drinken uit een open beker, wat echt de voorkeur heeft, wel goed afwisselen met het oefen van drinken met een rietje.

Welke beker is geschikt om te oefenen?

Er zijn allerlei mooie bekers verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat je kindje in het begin de beker als nieuw speelgoed zal zien. Fijn als deze bestand is tegen een stootje. Met een siliconen beker is dat geen probleem. Een lichte beker met twee oren is erg fijn, deze kan je kindje goed zelf vasthouden.

Tips om je baby uit een drinkbeker te laten drinken:

  • Laat je baby kennismaken met de beker. Door de beker vast te houden, te onderzoeken, ermee te spelen, went hij vast aan de beker
  • Zet de beker op tafel tijdens de eetmomenten
  • Begin met een heel klein laagje water in de beker
  • Laat je kleintje zien hoe jij uit de beker drinkt
  • Help je baby de eerste keren door de beker mee vast te houden
  • Laat je baby ook gerust met dat kleine beetje water zelf oefenen. Dat wordt waarschijnlijk een knoeiboel, maar ook dit hoort bij het leerproces
  • Houd je niet van een knoeiboel, oefenen tijdens het badderen kan ook. Dan is alles toch al nat 😉
  • In plaats van water kan je ook een beetje yoghurt in het bekertje doen. Dat is minder vloeibaar en hierdoor zal je baby ook minder snel knoeien

Mocht je op zoek zijn naar een geschikte beker, kijk dan in de shop eens naar de siliconen kinderbekers van Smikkels.

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie