Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Wortel, zoete aardappel en paprika hapje

Ingrediënten

  • Bataat Zoete aardappel
  • Olijfolie
  • Paprika
  • Wortel

Meer over de ingrediënten

De verhouding voor dit hapje kan bijvoorbeeld zijn 100 gram zoete aardappel, 100 gram wortel en 50 gram rode paprika.

Bereidingswijze

Was de groenten en schil de zoete aardappel. Rasp de wortel en verwijder het uiteinde. Snijd de wortel in plakjes en de zoete aardappel in grove stukken. Verwijder de zaadjes en het steeltje van de paprika. Snijd de paprika in repen.

Zet een pan op het vuur met een laagje water. Voeg de plakjes wortel en paprika toe en verlaag het vuur zodra het water kookt. Voeg na 5 minuten de stukken zoete aardappel toe. Kook tot de groenten goed gaar zijn.

Giet het kookvocht af en vang het op. Laat de groenten even afkoelen. Verwijder de velletjes van de paprika.

Pureer de groenten met een theelepel olijfolie. Voeg indien nodig beetje bij beetje kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
2 stemmen

Smikkelstip | Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie