Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wortel, zoete aardappel en paprika hapje

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Wortel, zoete aardappel en paprika hapje

Meer over de ingrediënten

Wortel, zoete aardappel en paprika hapje

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Bataat Zoete aardappel
  • Olijfolie
  • Paprika
  • Wortel

De verhouding voor dit hapje kan bijvoorbeeld zijn 100 gram zoete aardappel, 100 gram wortel en 50 gram rode paprika.

Bereidingswijze

Was de groenten en schil de zoete aardappel. Rasp de wortel en verwijder het uiteinde. Snijd de wortel in plakjes en de zoete aardappel in grove stukken. Verwijder de zaadjes en het steeltje van de paprika. Snijd de paprika in repen.

Zet een pan op het vuur met een laagje water. Voeg de plakjes wortel en paprika toe en verlaag het vuur zodra het water kookt. Voeg na 5 minuten de stukken zoete aardappel toe. Kook tot de groenten goed gaar zijn.

Giet het kookvocht af en vang het op. Laat de groenten even afkoelen. Verwijder de velletjes van de paprika.

Pureer de groenten met een theelepel olijfolie. Voeg indien nodig beetje bij beetje kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Wat vind je van dit recept?
0 stemmen

Smikkelstip | Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Recepten in dezelfde categorie

Aan de slag

Mag een baby honing?

Honing is niet geschikt voor baby’s: de risico’s van infantiel botulisme Als jonge ouder wil je natuurlijk alleen het beste voor je baby. Dat betekent ook dat je goed op de hoogte moet zijn van welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden. Wist je bijvoorbeeld dat ...

Je baby uit een beker leren drinken

Hoe doe je dat? Je baby uit een drinkbeker leren drinken gaat in kleine stapjes. Net zoals je baby leert kruipen, lopen en zijn eerste hapjes leert eten. In het begin zal jij zijn beker vasthouden en zal het nog veel geknoei zijn. Het oefenen ...

Hoeveel bijvoeding geef je jouw baby?

Beginnen met oefenhapjes voor je baby Als jouw baby tussen de 4 en 6 maanden oud is, mag je beginnen met bijvoeding, oftewel oefenhapjes. Het is erg leuk om je baby zijn of haar eerste zelfgemaakte fruit- of groentehapje te geven, maar hoeveel bijvoeding heeft ...

Kokhalzen en spugen van baby

Kokhalsreflex bij baby’s Als ouder van een baby kun je je zorgen maken wanneer je kleintje kokhalsgeluiden maakt en het hapje uitspuugt. Dit heeft te maken met het wurg- of kokhalsreflex waar baby’s mee geboren worden. Dit is een natuurlijk mechanisme dat ervoor zorgt dat ...

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie