Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met courgette

Babyvoeding maken met courgette

Courgette is een vruchtgroente met een zachte en neutrale smaak. Babyvoeding maken met courgette kan dus heel goed. Het woord courgette komt van het Franse courge, dat merg betekent. Courgette wordt daarom ook wel mergpompoen genoemd.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met courgette >>

Courgette is een langwerpig vrucht met een gladde schil. Ze behoort tot de soort Curcurbita pepo en is familie van de komkommer en de pompoen. Courgette wordt als groente gegeten. En je hebt zowel groene als gele courgettes. Voor courgettes geldt hoe kleiner hoe lekkerder.

Wanneer je courgette koopt om een groentehapje voor je kleintje te maken hoort deze er stevig en gaaf uit te zien. Het kroontje moet er nog op zitten. Voordat je de courgette verwerkt in een recept voor babyvoeding spoelde hem goed af. Snijd het kontje en eventueel lelijke plekken weg. Schillen is niet nodig.

Hoe bewaar je courgette

Courgette kun je het beste buiten de koelkast bewaren op een koele plek. Dan blijft hij ongeveer 1 week houdbaar. Als je courgette langer wil bewaren kun je ze ook invriezen. Snijd de courgette dan in plakjes of blokjes en blancheer een paar minuten. Dan kan je ze nog een half jaar in de vriezer bewaren. Omdat courgette na ontdooien een zachte en slappe structuur heeft is courgette dan vooral geschikt voor in recepten waarbij je ze zacht of zelfs opgelost wilt hebben zoals babyvoeding, soepen en sauzen.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Courgette

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie