Zoek
Sluit dit zoekvak.
Ui verwerken in babyhapjes

Ui verwerken in babyhapjes

Wanneer je baby gewend is aan de eerste hapjes kun je ook ui heel goed verwerken in babyhapjes. Ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot de lookfamilie. Het is een groente die onder de grond groeit. De smaak van rauwe ui is scherp. Gekookt en gebakken neemt de scherpte af.

Wat doet ui voor mijn baby

Ui is een goede bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine C, foliumzuur en kalium. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem, het zenuwstelsel en de bloedvaten van je baby. Ui kan ook helpen bij de spijsvertering en de regulatie van de bloedsuikerspiegel.

Aan de andere kant kan het eten van ui door baby’s en jonge kinderen leiden tot maag- en darmklachten, zoals diarree en buikkrampen. Daarom wordt het meestal niet aanbevolen om baby’s onder de 6 maanden ui te geven.

Als je van plan bent om ui aan de voeding van je baby toe te voegen, is het belangrijk om dit geleidelijk te doen en te beginnen met kleine hoeveelheden. Zorg er ook voor dat de ui goed gekookt of gestoomd is en in kleine stukjes is gesneden om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Als je vragen of twijfels hebt over het toevoegen van ui aan de voeding van je baby, raadpleeg dan altijd een kinderarts of een voedingsdeskundige voor advies.

Ui kopen om te verwerken in een babyhapje

Wanneer je ui koopt om te verwerken in een hapje voor je baby hoort die droog en stevig te zijn. De ui moet glad te zijn met een gave glanzende schil zonder teveel losse vellen.

Een ui schoonmaken

Om de ui te pellen snijd je eerst een stukje van de onder en bovenkant weg. Verwijder dan de buitenste en bruine rokken. Nu is de ui klaar om in ringen of stukjes gesneden te worden.

Uien bewaren

Als je uien gekocht hebt bewaar ze dan op een koele, droge en donkere plaats buiten de koelkast. Ze zijn dan enkele weken houdbaar. Gesneden uienstukjes kan je in een goed afgesloten plastic bakje of zakje 3 maanden in de vriezer bewaren. Bewaar uien niet samen met aardappels. De uien zullen door het vocht uit de aardappels sneller bederven.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Ui

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie