Wanneer je baby gewend is aan de eerste hapjes kun je ook ui heel goed verwerken in babyhapjes. Ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot de lookfamilie. Het is een groente die onder de grond groeit. De smaak van rauwe ui is scherp. Gekookt en gebakken neemt de scherpte af.
Uien zijn een grote bron van antioxidanten. Ook bevatten ze veel vitamine B, vitamine C, kalium, fosfor en calcium. Hierdoor hebben ze een goede werking op de gewrichten en botten van je baby.
Wanneer je ui koopt om te verwerken in een hapje voor je baby hoort die droog en stevig te zijn. De ui moet glad te zijn met een gave glanzende schil zonder teveel losse vellen.
Om de ui te pellen snijd je eerst een stukje van de onder en bovenkant weg. Verwijder dan de buitenste en bruine rokken. Nu is de ui klaar om in ringen of stukjes gesneden te worden.
Als je uien gekocht hebt bewaar ze dan op een koele, droge en donkere plaats buiten de koelkast. Ze zijn dan enkele weken houdbaar. Gesneden uienstukjes kan je in een goed afgesloten plastic bakje of zakje 3 maanden in de vriezer bewaren. Bewaar uien niet samen met aardappels. De uien zullen door het vocht uit de aardappels sneller bederven.