Ui verwerken in babyhapjes

Ui verwerken in babyhapjes

Wanneer je baby gewend is aan de eerste hapjes kun je ook ui heel goed verwerken in babyhapjes. Ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot de lookfamilie. Het is een groente die onder de grond groeit. De smaak van rauwe ui is scherp. Gekookt en gebakken neemt de scherpte af.

Wat doet ui voor mijn baby

Uien zijn een grote bron van antioxidanten. Ook bevatten ze veel vitamine B, vitamine C, kalium, fosfor en calcium. Hierdoor hebben ze een goede werking op de gewrichten en botten van je baby.

Ui kopen om te verwerken in een babyhapje

Wanneer je ui koopt om te verwerken in een hapje voor je baby hoort die droog en stevig te zijn. De ui moet glad te zijn met een gave glanzende schil zonder teveel losse vellen.

Een ui schoonmaken

Om de ui te pellen snijd je eerst een stukje van de onder en bovenkant weg. Verwijder dan de buitenste en bruine rokken. Nu is de ui klaar om in ringen of stukjes gesneden te worden.

Uien bewaren

Als je uien gekocht hebt bewaar ze dan op een koele, droge en donkere plaats buiten de koelkast. Ze zijn dan enkele weken houdbaar. Gesneden uienstukjes kan je in een goed afgesloten plastic bakje of zakje 3 maanden in de vriezer bewaren. Bewaar uien niet samen met aardappels. De uien zullen door het vocht uit de aardappels sneller bederven.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Ui

In onze collectie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>