Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interessant | Dutje helpt baby bij leren

Dutje helpt baby bij leren

Onderzoekers hebben 6 en 12 maanden oude baby’s getest. Ze gebruikten daarvoor een pop met wanten waarin een belletje zat. De onderzoeker liet het kind zien hoe de want van de poppenhand verwijderd kon worden en schudde met de want drie keer om geluid en beweging te laten zien. Dit herhaalde ze meerdere keren. De studie is gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Sciences.

De vier uur die daarop volgende sliepen een aantal baby’s van de onderzochte groep gemiddeld 106 minuten en de andere sliepen 30 minuten of minder.

De volgende dag, na een volledige nachtrust, lieten de onderzoekers de pop en de wanten met bel weer zien. Ze observeerde of de baby’s zich de procedure zouden herinneren. De baby’s die een lang slaapje gedaan hadden presteerde zichtbaar beter dan de baby’s die korter dan 30 minuten na het experiment hadden geslapen.

“Dit moet verder onderzocht worden, ” zegt Sabine Seehagen, een onderzoeker aan de Ruhr Universiteit Bochum in Duitsland, “maar misschien verliezen baby’s informatie als ze geen dutje doen nadat ze nieuwe vaardigheden hebben geleerd. Ze hebben een rustmoment nodig om de nieuwe informatie te verwerken. Dit is weer een goede reden waarom het een goed idee is om bijvoorbeeld voor te lezen voor bedtijd.”

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie