fbpx

Puree van pastinaak en knolselderij

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Puree van pastinaak en knolselderij

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Bereidingswijze

Gebruik voor deze puree 2 pastinaken en 1 knolselderij.
Schil de pastinaken en knolselderij en snijd ze in stukken. Breng de pastinaak en knolselderij samen in een pan met water aan de kook en laat 20 minuten koken. Giet de stukjes pastinaak en knolselderij af en stamp ze tot een mooie puree. Breng op smaak met een beetje kaneel. Voeg een beetje boter toe om het lekker smeuïger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Bruine bonen, broccoli en rozijnen

Smikkel smikkel

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Smullen!

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Couscous met venkel, kip en erwten

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met pasta en erwtjes

Smullen maar!

Zalm met aardappel en boontjes

Wortel en pastinaak met rijst

Dat wordt smikkelen.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen