Boterham met kersenspread

Boterham met kersenspread

Bereidingswijze Variëren met broodbeleg is belangrijk. Deze kersenspread is lekker en snel gemaakt. Goed om ongeveer 4 boterhammen mee te beleggen. Was een klein handje kersen en verwijder de pitten. Pureer het kersenvruchtvlees met 3 ruime eetlepels zuivelspread. Besmeer een boterham met boter en smeer hier wat van de kersenspread op. Smikkelen maar!

Kersen, banaan en appelhapje

Kersen, banaan en appelhapje

Bereidingswijze Voor het maken van dit hapje gebruikte ik een handje kersen, een halve banaan en een klein appeltje. Was de kersen en verwijder de pitten. Haal de schil van de banaan en snijd deze in stukjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe het fruit bij elkaar en pureer […]

Kersen en perzikhapje

Kersen en perzik hapje

Bereidingswijze Voor het bereiden van dit fruithapje gebruikte ik een handje kersen en 1 perzik. Was de kersen en verwijder de pitten. Schil dan de perzik. Haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe alles bij elkaar en pureer het dan zo fijn als je wenst. Varieer gerust in de hoeveelheid van […]

Broccoli met gehakt en appel

Broccoli met gehakt en appel

Met de verhoudingen van dit babyhapje kun je gerust variëren. Bereidingswijze: Schil de de appel en snijd ze in gelijke stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in weinig water in ongeveer 10-15 minuten gaar, voeg halverwege de stukjes appel toe. Giet af en bewaar het kookvocht. Rul intussen het gehakt tot deze […]

Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Bereidingswijze: Haal de topjes van de sperziebonen af en snijd in stukjes. Schil of schrap de wortels en snijd in gelijke stukken. Doe de sperziebonen met de stukjes wortel in een pan met een klein laagje water. Laat met de deksel op de pan ongeveer 10-15 minuten koken. Daarna afgieten, houd een beetje kookvocht apart. […]

Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Bereidingswijze: Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Schil of schrap de wortels en snijd in gelijke stukken. Breng de aardappel samen met de stukjes wortel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Hak een paar takjes […]

Linzen met bloemkool, paprika en peterselie

Linzen met bloemkool, paprika en peterselie

Bereidingswijze: Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Was de paprika. Halveer hem en verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de steelaanzet. Snijd in reepjes en kook de reepjes in […]

Selderijstamppotje met appel

Selderijstamppotje met appel

Met de verhoudingen van dit babyhapje kun je gerust variëren. Bijvoorbeeld 200 gram bleekselderij, 200 gram aardappelen en een halve appel. Bereidingswijze: Schil de bleekselderij, de (kruimige) aardappelen en de appel en snijd ze in gelijke stukken. Kook de groenten samen in weinig water in ongeveer 10-15 minuten zacht, voeg halverwege de stukjes appel toe. […]

Linzenschotel met gehakt en paprika

Linzenschotel met gehakt en paprika

Bereidingswijze: Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de stukjes aardappel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Was de paprika. Halveer hem en verwijder de zaadlijsten, de zaadjes […]

Spruitjes stamppot met kip en peterselie

Spruitjes stamppot met kip en peterselie

Bereidingswijze: Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng de aardappelen samen met de spruitjes in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is. Hak een […]