Roerei met tomaat en basilicum

Roerei met tomaat en basilicum

Ik heb voor dit babyhapje 2 tomaten, 1 ei, snufje paprikapoeder en wat blaadjes verse basilicum gebruikt. Bereidingswijze: Kruis de tomaten in en dompel ze ca. 1 minuut onder in een kom met kokend water. Ontvel de tomaten en snijd in blokjes. Was de basilicumblaadjes, droog ze en hak ze daarna fijn. Kluts het ei […]

Zoet linzen hapje met broccoli en peterselie

Zoet linzen hapje met broccoli en peterselie

Bereidingswijze: Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de broccoli in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Hak een paar takjes verse peterselie heel fijn. Giet de linzen en broccoli af. Haal de schil van de banaan. […]

Appel, meloen en pruimmoes

Appel, meloen en pruimmoes

Bereidingswijze: Schil 2 tot 4 rijpe pruimen en verwijder de pit. Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Schil 1 helft van de meloen en snijd het vruchtvlees klein. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe het fruit bij elkaar en pureer met de staafmixer of […]

Appel, banaan en meloenhapje

Appel, banaan en meloenhapje

De verhouding van dit fruithapje kan bijvoorbeeld zijn: 1 halve banaan, 1 appel en een halve galiameloen. Dat kan natuurlijk ook een cantaloupe, honingmeloen of andere meloen zijn. Bereidingswijze: Haal de schil van de banaan en snijd deze in stukjes. Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Schil de meloen en […]

Meloen banaanhapje

Meloen banaanhapje

Voor dit fruithapje gebruik je bijvoorbeeld 1 banaan en een halve galiameloen. Dat kan natuurlijk ook een cantaloupe, honingmeloen of andere meloen zijn. Bereidingswijze: Haal de schil van de banaan en snijd deze in stukjes. Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Schil de meloen en snijd het vruchtvlees klein. Doe […]

Meloen en peermoes

Meloen peermoes

Voor dit fruithapje gebruik je bijvoorbeeld 2 rijpe peren en een halve galiameloen. Dat kan natuurlijk ook een cantaloupe, honingmeloen of andere meloen zijn. Bereidingswijze: Schil de peer en snijd hem in stukjes. Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Schil de meloen en snijd het vruchtvlees klein. Doe het fruit […]

Abrikoos en appelhapje

Abrikoos en appelhapje

Voor dit fruithapje heb ik 4 abrikozen en 1 appel gebruikt. Bereidingswijze: Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Was de abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Stoof de abrikozen in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een […]

Mango en peer hapje

Mango en peer hapje

Bereidingswijze: Schil de peer en snijd hem in stukjes. Stoof de stukjes peer eventueel in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een schaaltje in de magnetron. Afgieten en af laten koelen. Als een peer goed rijp is, is dit niet nodig. Snijd de rijpe mango […]

Abrikozen en peer fruithapje

Abrikozen en peer fruithapje

Bereidingswijze: Was 2 rijpe abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Pureer of prak het fruit tot een fijn fruithapje. Je kunt de stukjes peer en de abrikozen ook eerst in een klein beetje water stoven. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes […]

Blauwe bessen, appel en banaanpuree

Blauwe bessen, appel en banaanpuree

Bereidingswijze: Voor dit lekkere fruithapje gebruik je een halve banaan, een halve appel en 1 handje blauwe bessen. Was de blauwe bessen voorzichtig onder stromend kraanwater. Haal de schil van de banaan. Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snijd de appel en banaan in stukjes. Doe het fruit samen in een blender en pureer tot […]

Pruimen banaanhapje

Pruimen banaanhapje

Bereidingswijze: Schil 2 tot 4 rijpe pruimen en verwijder de pit. Haal de schil van de banaan. Snijd de banaan en de pruim in stukjes. Pureer het fruit samen met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof babyhapje, afhankelijk van de leeftijd van je kleintje.

Pruimenmoes

Pruimenmoes

Bereidingswijze: Was een aantal rijpe pruimen en verwijder de schillen en de pitten. Rasp of pureer tot een gladde moes. En klaar is dit lekkere fruithapje. Voor jezelf is een aantal lepeltjes pruimenmoes ook heerlijk in een bakje yoghurt.

Perzik banaanmoes

Perzik banaanmoes

Bereidingswijze Voor het bereiden van dit fruithapje gebruik je 1 perzik en 1 banaan. Schil de perzik en verwijder de pit. Haal de schil van de banaan. Snijd de banaan en de perzik in stukjes. Pureer samen met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof babyhapje, afhankelijk van de leeftijd […]

Mango, appel en banaanpuree

Mango appel banaan puree

Voor dit hapje heb ik 1 banaan, 1 mango en 1 appel gebruikt. Bereidingswijze: Snijd de mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Haal de schil van de banaan. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Je kan de appel zo gebruiken of eerst even […]

Mango, kiwi en banaanhapje

Mango kiwi en banaanhapje

Voor dit hapje heb ik 1 banaan, 1 mango en 2 kiwi’s gebruikt. Deze keer waren het gele kiwi’s, maar groene kunnen natuurlijk ook. Bereidingswijze: Haal de schil van de banaan. Snij de mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Schil ook de kiwi. Snijd alles in stukjes. Doe alle […]