Kersen, banaan en appelhapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden
Kersen, banaan en appelhapje

Meer over de ingrediënten

Kersen, banaan en appelhapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Appel
  • Banaan
  • Kersen

Bereidingswijze

Voor het maken van dit hapje gebruikte ik een handje kersen, een halve banaan en een klein appeltje.

Was de kersen en verwijder de pitten. Haal de schil van de banaan en snijd deze in stukjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe het fruit bij elkaar en pureer met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof hapje, afhankelijk van de leeftijd van je baby.

Je kan de appel zo gebruiken of eerst even kort stoven om hem iets zachter en zoeter te maken. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een schaaltje in de magnetron. Laat goed afkoelen.

in onze collectie

Smikkelstip – Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>