Appel peren hapje
Bereidingswijze Schil de appel en peer en snij ze beide in stukjes. Doe de stukjes in een bakje met een klein laagje water en zet het 4 minuten in de magnetron. Daarna afgieten en pureren met de staafmixer tot een papje. En voilà, klaar is het fruithapje voor je baby.
Asperges met aardappelpuree, ham en ei
Bereidingswijze Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Schil de asperges en snijd ze in partjes van 2 a 3 cm. Kook de asperges in 15 minuten lekker zacht. Kook intussen het ei en snijd de ham in hele kleine stukjes. Giet de aardappelen en de asperge af en voeg […]
Mango-banaanmoes op de boterham
Bereidingswijze Haal de schil van de banaan en snijd hem in plakjes. Snij de mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Snij de mango in stukjes en doe ze bij de plakjes banaan. Pureer het geheel tot een glad papje. Besmeer een boterham met margarine en smeer hier wat van […]
Mais wortel hapje
Bereidingswijze Was de maiskolf en leg deze een minuut of 15 in een pan met kokend water. Zorg dat je een deksel op de pan legt, omdat maïskolven gaan drijven en daarom in een open pan niet alles even gaar wordt. Snijd intussen de worteltjes in stukjes en doe in een pan met een laagje […]
Komkommer-avocadomoes op de boterham
Bereidingswijze Was en schil de komkommer en snijd hem in stukjes. Schil de avocado haal de pit eruit en snijd ook in stukjes. Gebruik dezelfde hoeveelheid komkommer en avocado. Pureer de stukjes samen tot een moes. Besmeer een boterham met margarine en smeer hier wat van de komkommer-avocadomoes op.
Kalkoen met macaroni en pompoen
Bereidingswijze Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in stukjes. Doe dit in een pan met water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken tot het vruchtvlees zacht is. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing en kook de kalkoen hierin mee. Giet alles af. Snijd […]
Bloemkool met gehakt en aardappel
Bereidingswijze Schil de aardappel en snij hem in stukken. Kook de aardappel in 20 minuten gaar. Was de bloemkool en verdeel deze in roosjes. Laat de roosjes bloemkool in een klein laagje water in ongeveer 10 minuten gaar koken. Bak het gehakt in een koekenpan met een klein beetje margarine goed los (rul). Niet niet […]
Koolvis met erwtjes en rijst
Bereidingswijze Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Leg de vis in een pannetje kokend water en laat het een minuutje of 10 koken. De erwten mogen eveneens 10 minuten het kokende water in. Giet de rijst en de erwten af (kunnen bij elkaar in het zelfde vergiet) en doe alles, inclusief de vis bij […]
Zalm met erwtenpuree en asperges
Bereidingswijze Kook de aardappel gaar. De asperges schil je eerst en het is handig als je ze direct in stukjes van 1 a 2 cm snijdt. Breng de asperges in ruim water aan de kook. Als de asperges 5 minuten koken doe je de erwten erbij. Laat ze samen nog 10 minuten gaar koken. Leg […]
Aardbeien nectarinemoes
Bereidingswijze Was de nectarine en verwijder de pit. Was een handvol aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd in stukjes. Doe alle stukjes fruit in de blender of pureer met de staafmixer tot een romige fruitmoes. Je kan ook beide grof raspen en door elkaar mengen. Tip: Maak zeker genoeg van dit fruithapje. Een paar eetlepels door […]
Meloen en aardbeien fruitsalade
Bereidingswijze Was een handjevol aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de (galia) meloen doormidden en verwijder de zaadjes. Schil de meloen. Snij alles in kleine stukjes en meng het door elkaar.
De eerste boterham
Je begint met licht bruinbrood. Liever niet te vers brood, dat is erg klef voor je baby. Besmeer de boterham met boter. In het begin hoeft er niet perse beleg op, maar het is wel lekker. Lees hier alles over de eerste hapjes brood >> Lees hier alles over geschikt broodbeleg voor baby’s >>
Kip met courgette, tomaat en rijst
Bereidingswijze Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Kook de stukjes tomaat in een klein laagje water gaar. Was de courgette en snijd deze in plakjes. Doe de courgette in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Doe […]
Komkommerspread op de boterham
Bereidingswijze Gebruik een halve komkommer en ongeveer 200 gram volle yoghurt. Schil de komkommer en snij hem over de lengte doormidden. Pureer de komkommer met de staafmixer en laat minstens 1 uur uitlekken. Druk tussendoor af en toe het vocht eruit. Doe de yoghurt en komkommer bij elkaar en roer goed door.
Kiwi banaan hapje
Bereidingswijze Schil de kiwi en verdeel hem in partjes. Schil de banaan en snij hem in plakjes. Doe beide in een bakje en prak alles met een vork fijn. Of meng met een staafmixer of blender tot een gladde moes. Gebruik eventueel een schepje rijstebloem om het babyhapje wat in te dikken.
Appel, peer en nectarine hapje
Bereidingswijze Schil de appel en peer en snij ze beide in stukjes. Doe de stukjes in een bakje met een klein laagje water en zet het 4 minuten in de magnetron. Daarna afgieten en af laten koelen. Schil de rijpe nectarine, verwijder de pit en snij in stukjes. Pureer alles samen met de staafmixer tot […]
Peren bananen hapje
Bereidingswijze Schil een peer en snij hem in stukjes. Doe dit in een bakje met een beetje water en zet het 4 minuten in de magnetron. Afgieten en af laten koelen. Haal de schil van de banaan en snij hem in plakjes. Pureer met de staafmixer het geheel tot een fijn papje.
Mango appel hapje
Bereidingswijze Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Snijd de rijpe mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Snijd de mango in stukjes. Doe het fruit bij elkaar en pureer met de staafmixer tot een glad hapje. Je kan de appel zo gebruiken of eerst even […]