fbpx

Mango appel hapje

Fruithapje Oefenhapjes

Mango appel hapje

Fruithapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de appel en snij hem in stukjes. Doe dit in een bakje met een beetje water en zet het 4 minuten in de magnetron. Afgieten en af laten koelen. Snij de rijpe mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Snij de mango in stukjes.  Doe alles bij elkaar en pureer  het met de staafmixer tot een fijn papje.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Appel bananen hapje

Hap, hap, hap..

Appel-peer-banaanhapje

Hap hap hap..

Avocado mangohapje

Appel-perzik-banaanmoes

Bruine bonen met appeltjes

Favoriet!

Bosbes en appel fruithapje

Jumjumjum..

Ananas appelmoes

Appel kiwi hapje

Wortel appel hapje

Jammie!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen