fbpx

Kiwi banaan hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Kiwi banaan hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de kiwi en verdeel hem in partjes. Schil de banaan en snij hem in plakjes. Doe beide in een bakje en prak alles met een vork fijn.  Of meng met een staafmixer of blender tot een gladde moes. Gebruik eventueel een schepje rijstebloem om het babyhapje wat in te dikken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Andere lekkere hapjes

Blauwe bessen, appel en banaanpuree

Jummie!

Pruimen banaanhapje

Lekker smikkelen

Perzik banaanmoes

Hap hap hap!

Mango, appel en banaanpuree

Mango, kiwi en banaanhapje

Zomers hapje!

Banaan, pindakaas en appel hapje

Verrassend lekker!

Spinazie en banaan hapje

Banaan, aardbeien en blauwe bessen puree

Succesnummer!

Blauwe bessen, banaan en avocado puree

Heerlijk romig

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen