Je mag gerust wat kaneel toevoegen aan een hapje voor je baby. Bouw dit, net als met het starten van oefenhapjes, wel langzaam op. Kaneel heeft een heerlijke warme zoete en een beetje houtachtige smaak met een lichte hint van citroen, die het in zowel zoete als pittige gerechten geweldig doet.
Lees hier meer over kruiden en specerijen in babyhapjes >>
Ja, met mate. Met een klein snufje kaneel kun je al geweldig veel smaak toevoegen aan een hapje. Kaneel bevat sporen van ijzer, vezels, calcium, mangaan en vitamine K.
Kaneel komt van een tropische groenblijvende boom, hiervan worden de schors en bladeren gebruikt om kruiden en etherische oliën te maken. Net als met andere planten zijn er verschillende variaties. Deze onderscheiden zich door aroma, smaak en textuur. Ceylon kaneel heeft een delicatere en zoeter smaak dan cassia kaneel. De meeste ceylon kaneel komt uit Sri Lanka, een klein eiland voor de kust van India. Indonesië, China en Vietnam zijn de belangrijkste leveranciers van de cassia kaneel.
Kaneel weetje
Kaneel wordt gemaakt van de binnenbast van scheuten van de kaneelboom, de Cinamomum. Deze stukken bast worden gedroogd op kokosmatten. Door het drogen rollen de stukken bast vanzelf op en verandert de kleur. We kennen kaneel in stokjes en in poedervorm. Kaneelpoeder wordt gemaakt van deze stokjes.
Bewaar kaneel in een goed afgesloten potje op een droge en donkere plaats bij kamertemperatuur. Dan is kaneel tot 1 jaar houdbaar.