Bananenpannenkoeken (glutenvrij)

Broodmaaltijd, Traktatie, Tussendoortje Vanaf 8 maanden
bananenpannenkoeken

Over de ingrediënten

Bananenpannenkoeken (glutenvrij)

Broodmaaltijd, Traktatie, Tussendoortje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Banaan
  • Ei
  • Kaneel

Bereidingswijze

Prak 1 rijpe banaan met een vork. Doe de bananenpuree met 2 eieren in een kom en kluts goed door elkaar, voeg naar smaak kaneel toe.

Schep drie hoopjes in de hete koekenpan (beetje olie of boter) en bak tot de bovenkant ‘droog’ is, voorzichtig omdraaien. Deze hoeveelheid is voor 6 kleine pannenkoeken.

Serveer met een klontje roomboter, jam of honing.

Let op! Baby’s jonger dan een jaar mogen geen honing. Waarom dat is lees je hier.

De rugzak van Smikkels

De kinderrugzak van Smikkels is ideaal voor de kinderopvang, school of onderweg. De rugzakjes zijn sterk en duurzaam door het gebruik van RPET materiaal (gerecyclede PET flessen). Je Smikkels drinkbeker, lunchbox en fruitbakje passen er mooi in. Aan de binnenkant is er plek om je naam in te zetten en er zit een handig elastiek in voor je beker. Door de magneetsluiting krijgt je kind de rugzak makkelijk zelf open. Aan de voorkant heeft de kinderrugzak een handig vak met rits.

Lees meer

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>