fbpx

Knolselderij rijsthapje

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Knolselderij rijsthapje

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook ongeveer 15 minuten gaar. Giet alles af en pureer het geheel met een beetje boter of olie tot een fijn prakje. Voeg een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk toe om het prakje lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met een beetje kaneel.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Wat doe ik met het eten dat ik over heb?

Bewaar geen babyvoeding die over is na het eten. Bacteriën hebben vrij spel omdat de lepel in en uit het mondje van je baby is geweest (soms in dat van jou) maar ook in en uit het eten.

Waar begin je mee?

Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk, geef dat een paar dagen achter elkaar. Als je baby hier goed op reageert, dan kun je verder met een nieuwe soort. Alles wat je baby geproefd heeft en goed is gegaan kun je ook onderling gaan mengen.

Begin met smaken die niet te zuur of te bitter zijn. Kies voor fruit bijvoorbeeld: Banaan, peer, perzik, meloen of nectarine. En voor groente: Worteltjes, bloemkool, courgette, broccoli of boontjes.

Andere lekkere hapjes

Rijst met champignons en spinazie

Hap hap hap..

Zalm met rijst en erwtjes

Zalm met rijst en sperziebonen

Smikkelen!

Knolselderijpuree met appel en kaneel

Puree van pastinaak en knolselderij

Heerlijk winters hapje

Knolselderijpuree

Wortel en pastinaak met rijst

Dat wordt smikkelen.

Knolselderij bloemkool puree

Super smikkel hapje

Knolselderijpuree van zoete aardappel

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen