Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met knolselderij

Babyvoeding maken met knolselderij

Knolselderij is de stevige knol van de knolselderijplant. Ze behoort net als bleek- en bladselderij tot de selderijfamilie. Het is de enige van deze familie die deels onder de grond groeit. De knolselderij is van buiten onregelmatig en bruingeel van kleur, van binnen is het vruchtvlees romig wit.

Knolselderij is geen knappe groente te noemen. Maar de smaak is geweldig. Aromatisch en een beetje zoet met een hint van anijs. De smaak doet ook denken aan peterselie of selderij, iets zoet, mild en kruidig.

Als je babyvoeding gaat maken met knolselderij, let er dan op dat de knol stevig en zwaar aanvoelt. Hij mag niet ingedroogd zijn. Wanneer er nog blad aanzit, hoort dit mooi frisgroen te zijn.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met knolselderij >>

Knolselderij weetjes

Knolselderij is een heel gezonde groente. Hij is een bron van vitamine C, dit is belangrijk voor de weerstand voor je baby. Samen met folaat en natuurlijke suikers helpt vitamine C ook om je energie op peil te houden. Ook bevalt knolselderij kalium, goed voor de bloedruk. Vitamine K dat helpt voor stevige botten. Voedingsvezels zitten er ook genoeg in de knol. Heel belangrijk voor een goed stoelgang en opname van voedingstoffen.

Schoonmaken van knolselderij

Als je babyvoeding gaat maken met de knolselderij, boen de knol dan goed schoon onder de kraan. Zorg dat je al het zand wegwast, borstel dit zo nodig weg. Het makkelijkste is om de knol eerste doormidden te snijden. Leg er eventueel een vochtige theedoek onder je snijplank, zodat hij niet wegglijdt. Snijd de helften daarna in plakken. En snijd hier vervolgens de schil vanaf. Dit kan ook met een dunschiller.

Hoe snijd je een knolselderij:

Bewaren van knolselderij

Een knolselderij kun je op een koele, droge en donkere plaats ongeveer 3 weken bewaren. Als je de knolselderij niet in zijn geheel gebruikt, kun je het aangesneden deel maximaal 1 week in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Je kan een knolselderij ook blancheren en daarna invriezen. Dan kun je de knolselderij 12 maanden in de diepvries bewaren.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Knolselderij

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie