Search
Close this search box.
Babyvoeding maken met bloemkool

Babyvoeding maken met bloemkool

Bloemkool is een heerlijke en gezonde groente die boordevol voedingsstoffen zit. Het is een favoriete groente voor babyvoeding vanwege de zachte textuur en de milde smaak. Lees hier alles wat je moet weten over bloemkool en hoe je het kunt gebruiken in babyhapjes.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met bloemkool >>

Wat is bloemkool?

Bloemkool, behorend tot de familie van koolsoorten, is een van de meest gegeten groenten in Nederland. Het is een uitstekende bron van vitamine C, vitamine K, foliumzuur en vezels, alsmede calcium en ijzer. Bloemkool is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden bereid, zoals stomen, koken, bakken of roosteren. Bloemkool is in Nederland van juni tot en met begin november volop verkrijgbaar.

Je kunt een bloemkool ongeveer 7 tot 10 dagen in de koelkast bewaren. Daarbuiten is de houdbaarheid korter. Blancheren en invriezen van bloemkool verlengt de houdbaarheid tot 1 jaar

Wist je dat…

  • Een bloemkool voor het grootste deel uit water bestaat en veel vitamine C bevat.
  • Bloemkool een licht verteerbare koolsoort is.
  • Er paarse, groene en oranje bloemkool bestaat.

Bloemkool in babyhapjes

Bloemkool kan in veel verschillende babyhapjes worden gebruikt. Gepureerde bloemkool is een geweldige basis voor babyvoeding en kan worden gecombineerd met verschillende smaken en texturen. Door bijvoorbeeld zoete aardappel, pompoen of courgette toe te voegen aan een eenvoudige bloemkoolpuree, ontstaat een smaakvolle combinatie. Bloemkoolrijst is een leuke manier om een gezond en voedzaam alternatief te bieden voor traditionele rijst in babyhapjes.

Tips voor het bereiden van bloemkool voor babyhapjes

Het is belangrijk om de bloemkool grondig te wassen voordat je het gebruikt. Verwijder de groene bladeren en snijd de bloemkool in kleine stukjes. Stoom of kook de bloemkool tot het zacht is en pureer het vervolgens tot een gladde massa. Eventueel kun je wat borstvoeding of flesvoeding toevoegen om de textuur van de puree te verbeteren.

Conclusie

Bloemkool is een uitstekende keuze voor babyvoeding vanwege de milde smaak en de zachte textuur. Het is een gezonde en voedzame groente boordevol belangrijke voedingsstoffen. Door bloemkool te combineren met andere groenten en smaken, kun je een heerlijke en gevarieerde maaltijd maken voor je kleintje. Vergeet niet om de bloemkool grondig te wassen en te koken voordat je het gebruikt in babyhapjes. Probeer verschillende recepten uit en ontdek wat jouw baby lekker vindt!

Lekkere recepten voor babyvoeding met Bloemkool

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie