Mango is een heerlijke zoetige en sappige fruitsoort en is supergezond. Heel geschikt voor het maken van babyvoeding. Ze groeit alleen in de tropen en er zijn meer dan duizend soorten. Mango bevalt veel ijzer, calcium en magnesium. Ook bevat mango veel vezels. Verder is mango een echte vitaminebom met vooral veel vitamine A, C, B6 en foliumzuur. In mango zit het ook het gelukshormoon tryptofaan. Je zou van het eten van mango’s dus ook heel gelukkig kunnen worden.
Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met mango >>
Wanneer je een mango koopt voor het maken van een fruithapje voor je baby hoort deze lekker te ruiken. De schil hoort mooi gaaf te zijn en mag geen zwarte vlekken hebben. Mango’s zijn rijp wanneer je de schil enigszins kunt indrukken. De kleur van de schil zegt niks over de rijpheid van de vrucht.
Van een rijpe mango is het vruchtvlees zacht, vezelig, sappig en licht oranje van kleur. De schil en de steenpit in de mango kun je niet eten. De pit van de mango zit stevig aan het vruchtvlees vast en is houtig en afgeplat.
Bewaar mango’s liever niet in de koelkast. Bij kamertemperatuur op de fruitschaal kunnen mango’s goed narijpen. Mango’s nemen makkelijk geur van andere producten op. Leg ze dus niet bij sterk ruikend eten. Een eetrijp mango kun je nog enkele dagen koel bewaren. Je kunt mango ook goed invriezen. In een goed gesloten bakje of zakje kun je stukjes mango tot 12 maanden in de vriezer bewaren.