Mango, appel en banaanpuree

Fruithapje Vanaf 6 maanden
Mango appel banaan puree

Meer over de ingrediënten

Mango, appel en banaanpuree

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Appel
  • Banaan
  • Mango

Voor dit hapje heb ik 1 banaan, 1 mango en 1 appel gebruikt.

Bereidingswijze:

Snijd de mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Haal de schil van de banaan. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Je kan de appel zo gebruiken of eerst even kort stoven om hem iets zachter en zoeter te maken. Snijd de mango en banaan ook stukjes. Doe al het fruit bij elkaar en pureer met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof hapje, afhankelijk van de leeftijd van je baby.

Afhankelijk van de grootte van het fruit kun je natuurlijk variëren in de hoeveelheden van beiden.

Smikkelstip – Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>