fbpx

Wortel pastinaak puree

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Wortel pastinaak puree

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Bereidingswijze

Schil de pastinaak, de wortel en de aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Varieer gerust in de hoeveelheid die je van ieder gebruikt. De ene keer iets meer pastinaak en de andere keer meer aardappel of wortel. Het kan allemaal. Kook alles samen in een ruime pan met water in 15 tot 20 minuten gaar. Giet de pastinaak, wortel en aardappel af en vang een beetje kookvocht op. Stamp ze tot een fijne puree. Voeg een beetje kookvocht en olie toe om de puree smeuiger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Alleen voor de baby?

Een prakje van aardappelen en erwten heet in een restaurant “erwtenmouse”. Heerlijk met asperges en zalm. Of het fruithapje van aardbeien. Heerlijk als toetje met een bolletje vanille-ijs op een warme zomerdag.

Geen groenten uit glas of blik

Gebruik verse of diepvries groenten voor de bereiding van je recept. Aan groenten uit glas en blik is vaak zout en suiker toegevoegd.

Andere lekkere hapjes

Rijst met champignons en spinazie

Hap hap hap..

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Couscous met zalm, pompoen en ananas

Spinazie wortelstamppotje met ei

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Aardappel met ei en tomaat

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met aardappel en boontjes

Zalm met rijst en erwtjes

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen