fbpx

Zoete avocado pastinaak puree

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Zoete avocado pastinaak puree

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en de pastinaak en snijd ze in gelijke stukken. Kook samen in 15 tot 20 minuten gaar. Bewaar wat kookvocht om het hapje eventueel wat smeuïger te maken. Snijd de avocado doormidden en haal de pit er uit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe alles bij elkaar met een klontje boter en pureer het met de staafmixer of prak tot een smeuïge puree.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Hapje te dun?

Om bijvoorbeeld een fruithapje in te dikken kun je er baby biscuit doorheen kruimelen. Ook Johannesbroodpitmeel en rijstebloem kun je gebruiken om je hapje minder dun te maken.

Andere lekkere hapjes

Bruine bonen, broccoli en rozijnen

Smikkel smikkel

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Smullen!

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Couscous met venkel, kip en erwten

Avocado, komkommer en appelpuree

Fris hapje

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met pasta en erwtjes

Smullen maar!

Zalm met aardappel en boontjes

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen