fbpx

Wortel en pastinaak met rijst

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Wortel en pastinaak met rijst

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Boen de worteltjes en schil de pastinaak. Snij de pastinaak en de wortel in gelijke stukken. Doe de stukken in een pan met een ruime hoeveelheid water en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken. Giet alles af en pureer het geheel met een beetje margarine of olie tot een fijn prakje.

Het is heerlijk om aan dit hapje wat peterselie toe te voegen. Je kan de peterselie fijn hakken en door de puree mengen of mee pureren met de rest van de ingrediënten.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Andere lekkere hapjes

Rijst met champignons en spinazie

Hap hap hap..

Bruine bonen, broccoli en rozijnen

Smikkel smikkel

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Smullen!

Spinazie wortelstamppotje met ei

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Couscous met venkel, kip en erwten

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met rijst en erwtjes

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen