Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met broccoli

Babyvoeding maken met broccoli

Babyvoeding maken met broccoli is een heel goed idee. Broccoli is namelijk super gezond. Zit boordevol voedingsstoffen waaronder vitamine C, K, A (uit bèta-caroteen) en B. Maar ook vezels, kalium, calcium, foliumzuur en ijzer. Broccoli is dus echt een onmisbaar goede groente die thuis hoort in het voedingspatroon van je kleintje.

Broccoli is een ontzettend populaire groente in Nederland en verwant aan bloemkool. Het was ooit veel minder bekend dan bloemkool maar inmiddels veel populairder. Broccoli is overigens niet alleen familie van bloemkool, maar ook van boerenkool en zelfs spruitjes.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met broccoli >>

Broccoli en bloemkool zijn beide herkenbaar aan hun bloemknoppen. Een broccoli heeft kleine gesloten groene bloemknoppen en dikke stelen. De steel en de bloemknop zijn beide eetbaar. De smaak van broccoli is fijner dan de smaak van bloemkool. Broccoli is knapperig en fris met een zachte koolsmaak. Vanwege zijn zachte smaak is broccoli dan ook zeer geschikt als een van de eerste oefenhapjes voor je baby.

Broccoli weetjes

Als je een broccoli koopt moet deze een diepgroene kleur en vaste structuur hebben. Koop geen broccoli die al geel begint te worden.

Broccoli is het hele jaar verkrijgbaar. Broccoli uit Nederland is verkrijgbaar van mei tot en met november.

Je kan broccoli ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. Als je broccoli kookt of blancheert kan je deze ingevroren 1 jaar bewaren.

Wat doet broccoli voor je baby

Het lijfje van je baby houdt van broccoli. IJzer en calcium zijn beide erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kleintje en dankzij het hoge vitamine C-gehalte van de broccoli worden die nog beter opgenomen. Dit komt omdat vitamine C zijn groeiende lijfje helpt calcium en ijzer goed op te nemen. Broccoli kan daarnaast het immuunsysteem van je baby sterker maken en het heeft zelfs ontstekingsremmende eigenschappen. Je ziet het, broccoli is briljant! Echt een superfood. En vergeet niet het hoge gehalte aan foliumzuur. Dus als je nog een kleintje verwacht… 😉

Lekkere recepten voor babyvoeding met Broccoli

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie