Pastinaak broccoli moes

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Pastinaak broccoli moes

Meer over de ingrediënten

Pastinaak broccoli moes

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Broccoli
  • Olijfolie
  • Pastinaak

Bereidingswijze

Schil de pastinaak en snijd ze in gelijke stukken. Was de broccoli en verdeel ze in kleine roosjes. Kook de pastinaak in een ruime pan met water voor 5 minuten. Voeg hierna de broccoli roosjes toen en kook samen nog 10 minuten. Giet de pastinaak en broccoli hierna af en vang wat kookvocht op. Puree of stamp de broccoli en de pastinaak tot een fijne moes. Voeg eventueel wat kookvocht en olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>