Bietjes appelpuree
Bereidingswijze Rasp 2 gekookte bietjes en 1 appel fijn. Kook de bietjes samen met de appel zacht in 6 minuten. Pureer tot een fijne puree.
Pompoenpuree van zoete aardappel
Bereidingswijze Schil de zoete aardappel en snijd ze in stukken. Kook de aardappelstukjes in 15 minuten gaar. Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukjes. Doe dit in een pan met water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken tot het vruchtvlees zacht is. […]
Broccoli met aardappel en kip
Bereidingswijze Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Verdeel de broccoli in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Doe de kipfilet […]
Broccoli hapje
Bereidingswijze Doe de broccoli roosjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de broccoli ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten (eventueel wat kookvocht bewaren) en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Wortel hapje
Bereidingswijze Dit eenvoudige babyhapje van wortel is zo gemaakt. Het maakt voor je baby niet uit of je winterpeen, bospeen of waspeen gebruikt. Ze zijn allemaal geschikt. Zorg ervoor dat je verse wortels gebruikt. Maak ze goed schoon voor je ze gaat verwerken. Snijd de worteltjes in stukjes en doe ze in een pan met […]
Courgette hapje
Bereidingswijze Was de courgette en snij deze in plakjes. Doe alles in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat de courgette ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje boter of olie toe om het courgette hapje […]
Bloemkool hapje
Bereidingswijze Doe de bloemkool roosjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de bloemkool ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Bonen hapje
Bereidingswijze Was de boontjes en haal de topjes eraf. Zet ze in ruim water op het vuur en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Broccoli puree
Bereidingswijze Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Broccoli in roosjes in een pan doen met een klein laagje water. Breng dit aan de kook. Laat de broccoli 10 minuten koken. Aardappelen en de broccoli afgieten en pureren […]
Courgette puree
Bereidingswijze Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Was de courgette en snij deze in plakjes. Doe alles in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Aardappelen […]
Pompoen puree
Bereidingswijze Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukjes. Doe dit in een pan met water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer […]
Bloemkool puree
Bereidingswijze Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Giet de aardappelen […]
Boontjes puree
Bereidingswijze Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Was de bootjes en haal de topjes eraf. Breng de boontje in een pan met ruim water aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Giet de aardappelen en de […]
Broccoli en bloemkool met rijst
Bereidingswijze Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Giet alles af en pureer het geheel met een beetje margarine of olie tot een fijn prakje.
Appel hapje
Bereidingswijze Dit hapje is heel geschikt voor baby’s vanaf 4 maanden die toe zijn aan de eerste vaste voeding. Schil een appel en snij hem in stukjes. Doe dit in een bakje met een beetje water en zet het 4 minuten in de magnetron. Afgieten en met de staafmixer pureren. En klaar is het fruithapje […]
Bananen hapje
Bereidingswijze Haal de schil van de banaan en snij hem in plakjes. Prak de banaan met een vork tot een fijn papje. Dit is wel een van de snelste makkelijkste fruithapjes om voor je baby om te maken.
Peren hapje
Bereidingswijze Dit peren hapje is heel erg geschikt als een van de eerste oefenhapjes voor je baby. Schil de peer en snijd hem in stukjes. Stoof de stukjes peer eventueel in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een schaaltje in de magnetron. Afgieten en af […]
Meloen hapje
Bereidingswijze: Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Schil de meloen en rasp of snijd het vruchtvlees klein of pureer met de staafmixer tot een fijn hapje voor je baby. Om de moes wat steviger te maken kun je een schepje rijstebloem toevoegen.