fbpx

Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Bereidingswijze

Voor dit hapje gebruik je 1 geschilde en in stukjes gesneden zoete aardappel, een aantal bloemkool roosjes en 1 handje doperwten (diepvries).
Kook de zoete aardappel en de bloemkool samen ongeveer 15-20 in een pannetje water. Laat de doperwten de laatste twee minuten meekoken. Giet alles af en pureer tot een glad hapje. Om het hapje extra lekker te maken voeg je een beetje boter of olie toe. Smullen maar!

Ingestuurd door: Judie

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Vloeibare boter (margarine) en olijfolie

Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken. Om zich goed te ontwikkelen hebben baby’s en jonge kinderen goede vetten nodig. Goede vetten zitten in margarine en olie.

Andere lekkere hapjes

Couscous met venkel, kip en erwten

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met pasta en erwtjes

Smullen maar!

Zalm met rijst en erwtjes

Zalm met aardappel en bloemkool

Broccoli bataat hapje

Smikkelbibs..

Knolselderijpuree van zoete aardappel

Selderij en bloemkoolpuree

Lekker zacht

Knolselderij bloemkool puree

Super smikkel hapje

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen