Search
Close this search box.

Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Meer over de ingrediënten

Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Bataat Zoete aardappel
  • Bloemkool
  • Erwten

Bereidingswijze

Voor dit hapje gebruik je 1 geschilde en in stukjes gesneden zoete aardappel, een aantal bloemkool roosjes en 1 handje doperwten (diepvries).
Kook de zoete aardappel en de bloemkool samen ongeveer 15-20 in een pannetje water. Laat de doperwten de laatste twee minuten meekoken. Giet alles af en pureer tot een glad hapje. Om het hapje extra lekker te maken voeg je een beetje boter of olie toe. Smullen maar!

Ingestuurd door: Judie

Wat vind je van dit recept?
0 stemmen

Smikkelstip | Geen groenten uit glas of blik

Gebruik verse of diepvries groenten voor de bereiding van je recept. Aan groenten uit glas en blik is vaak zout en suiker toegevoegd.

Recepten in dezelfde categorie

Aan de slag

Voedselovergevoeligheid bij baby’s

Voedselovergevoeligheid is de verzamelnaam voor alle overgevoeligheidsreacties op voedsel. Dit kan een allergie zijn voor bijvoorbeeld noten of kippenei. Of een intolerantie voor bijvoorbeeld gluten of lactose. Heeft mijn kind een allergie of intolerantie? Wanneer je kind na het eten van bepaald voedsel klachten krijgt ...

Hoe begin je met vaste voeding

Wat wil je kindje Wanneer je begint met vaste voeding is het heel erg belangrijk te letten op wat je kindje zelf aan geeft. Het moet wennen aan het eten van vast voedsel. In het begin zal het misschien maar een paar lepeltjes van jouw ...

Hoeveelheden

In de recepten zijn bewust geen hoeveelheden vermeld. Maak gerust een grote hoeveelheid groentehapjes en vries dit in kleine porties in. Doe in het begin 1 of 2 eetlepels van je zelf gemaakte groente- of fruithapje in een bakje. Gaat dit goed verhoog de hoeveelheid ...

Mag een baby kruiden en specerijen eten?

Ja hoor, het is zeker mogelijk om je baby kruiden en specerijen te laten proeven. Voor eten met kruiden geldt eigenlijk hetzelfde als voor de eerste oefenhapjes. Bouw het langzaam op en begin met de mildere kruiden en specerijen. Bijvoorbeeld basilicum, oregano, dille, bieslook, kaneel, ...

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie