Aardappel en erwtjes met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Aardappel en erwtjes met ei

Meer over de ingrediënten

Aardappel en erwtjes met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Ei
  • Erwten

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Kook de (diepvries)erwten 10 minuutjes in een laagje water. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Giet de aardappelen en de erwten af (eventueel wat kookvocht bewaren). Pel het ei en snijd in stukjes. Voeg de aardappelen, erwten en stukjes ei bij elkaar met een beetje boter of olie. Prak of pureer tot een lekker hapje.

De verhoudingen bij het maken van dit recept waren ongeveer 100 gram erwtjes en evenveel aardappel met 1 hardgekookt ei. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

Smikkelstip – Waar begin je mee?

Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk, geef dat een paar dagen achter elkaar. Als je baby hier goed op reageert, dan kun je verder met een nieuwe soort. Alles wat je baby geproefd heeft en goed is gegaan kun je ook onderling gaan mengen.

Begin met smaken die niet te zuur of te bitter zijn. Kies voor fruit bijvoorbeeld: Banaan, peer, perzik, meloen of nectarine. En voor groente: Worteltjes, bloemkool, courgette, broccoli of boontjes.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>