Aardappel en erwtjes met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Aardappel en erwtjes met ei

Over de ingrediënten

Aardappel en erwtjes met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Ei
  • Erwten

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Kook de (diepvries)erwten 10 minuutjes in een laagje water. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Giet de aardappelen en de erwten af (eventueel wat kookvocht bewaren). Pel het ei en snijd in stukjes. Voeg de aardappelen, erwten en stukjes ei bij elkaar met een beetje boter of olie. Prak of pureer tot een lekker hapje.

De verhoudingen bij het maken van dit recept waren ongeveer 100 gram erwtjes en evenveel aardappel met 1 hardgekookt ei. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

De drinkfles van Smikkels

De roestvrijstalen drinkfles van Smikkels is sterk en duurzaam door gebruik van staal en PP kunststof. Daarnaast ze zijn onze flessen voorzien van een mat glanzende poedercoating tegen krassen. Deze materialen bevatten geen BPA en PVC. Bovendien neemt roestvrij staal (RVS) geen geurtjes, kleuren en smaken over van etenswaren. Je krijgt er standaard een afsluitdop bij, maar ook een rietjesdop!

Lees meer

Smikkelstip – Mag mijn baby ook brood eten?

Als je kleintje gewend is aan oefenhapjes en ook aan wat grovere hapjes kun je een stukje brood zonder korst geven. Lees hier meer over de eerste hapjes brood.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>