Aardappel en erwtjes met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Aardappel en erwtjes met ei

Meer over de ingrediënten

Aardappel en erwtjes met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Ei
  • Erwten

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Kook de (diepvries)erwten 10 minuutjes in een laagje water. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Giet de aardappelen en de erwten af (eventueel wat kookvocht bewaren). Pel het ei en snijd in stukjes. Voeg de aardappelen, erwten en stukjes ei bij elkaar met een beetje boter of olie. Prak of pureer tot een lekker hapje.

De verhoudingen bij het maken van dit recept waren ongeveer 100 gram erwtjes en evenveel aardappel met 1 hardgekookt ei. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

in onze collectie

Smikkelstip – Broccoli koken

Kook broccoli niet kapot tot een donkergroene drab. Maar ook weer niet te rauw. Door het te koken in slechts een laagje water met de deksel op de pan kook je het zacht en lekker fris groen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>