Peterselie toevoegen aan babyhapjes kan absoluut. Net als bij groente en fruit bouw je het gebruik van kruiden en specerijen in babyhapjes langzaam op. En begin je met de mildere soorten. Peterselie is een van meest gebruikte kruiden in de Nederlandse keuken. Het is op verschillende manieren te gebruiken. De smaak van peterselie is hartig en fris.
Peterselie is mooi heldergroen van kleur en kent verschillende variaties. De twee bekendste soorten zijn de krulpeterselie en de platte peterselie. Platte peterselie, ook wel bladpeterselie genoemd, heeft meer smaak en is aromatischer dan de krulpeterselie. Krulpeterselie wordt voornamelijk als garnering gebruikt. En bladpeterselie als kruid, heerlijk bij veel verschillenden gerechten.
Zowel het blad als de stelen van de peterselie bevatten veel vitamines en mineralen. Het bevat onder meer foliumzuur, ijzer en kalium en de vitamines A,B, C en K.
Als je peterselie in je babyhapjes wilt gebruiken let er dan bij aankoop op dat deze fris ruikt. Mooi groen en droog is. Koop geen peterselie die geel verkleurd is of natte en donkere randen heeft.
Was de peterselie voor je ze gaat verwerken in een babyhapje in ruim water. Dep hierna voorzicht droog met een keukenpapiertje. Hierna hak je de peterselie naar wens grof of fijn. Platte peterselie kun je meekoken in gerechten.
Peterselie kun je, net als andere verse kruiden, het beste bewaren in een vochtige theedoek of een paar velletjes nat keukenpapier. Nog beter is om het bosje peterselie in een glaasje water te zetten. Zorg er wel voor dat de blaadjes niet nat worden.