Spruitjes stamppot met kip en peterselie

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Spruitjes stamppot met kip en peterselie

Over de ingrediënten

Spruitjes stamppot met kip en peterselie

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Kip
  • Peterselie
  • Spruitjes

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng de aardappelen samen met de spruitjes in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is. Hak een paar takjes verse peterselie heel fijn. Giet alles af. Stamp de aardappelen met de spruitjes met wat boter tot een smeuïg stamppot. Snijd de kip heel fijn en meng deze met de peterselie door de stamppot. Heb je liever een babyhapje zonder stukjes, pureer dan alles met een staafmixer of blender samen met een beetje boter en kookvocht tot een glad hapje.

Voor dit recept gebruikten we evenveel aardappelen als spruitjes. Per portie voeg je ongeveer 1 eetlepel gare kipfilet toe.

De drinkfles van Smikkels

De roestvrijstalen drinkfles van Smikkels is sterk en duurzaam door gebruik van staal en PP kunststof. Daarnaast ze zijn onze flessen voorzien van een mat glanzende poedercoating tegen krassen. Deze materialen bevatten geen BPA en PVC. Bovendien neemt roestvrij staal (RVS) geen geurtjes, kleuren en smaken over van etenswaren. Je krijgt er standaard een afsluitdop bij, maar ook een rietjesdop!

Lees meer

Smikkelstip – Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>