Spruitjes stamppot met kip en peterselie

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Spruitjes stamppot met kip en peterselie

Meer over de ingrediënten

Spruitjes stamppot met kip en peterselie

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Kip
  • Peterselie
  • Spruitjes

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng de aardappelen samen met de spruitjes in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is. Hak een paar takjes verse peterselie heel fijn. Giet alles af. Stamp de aardappelen met de spruitjes met wat boter tot een smeuïg stamppot. Snijd de kip heel fijn en meng deze met de peterselie door de stamppot. Heb je liever een babyhapje zonder stukjes, pureer dan alles met een staafmixer of blender samen met een beetje boter en kookvocht tot een glad hapje.

Voor dit recept gebruikten we evenveel aardappelen als spruitjes. Per portie voeg je ongeveer 1 eetlepel gare kipfilet toe.

in onze collectie

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>