Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Spruitjes stamppot met kip en peterselie

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Kip
  • Peterselie
  • Spruitjes

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng de aardappelen samen met de spruitjes in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is. Hak een paar takjes verse peterselie heel fijn. Giet alles af. Stamp de aardappelen met de spruitjes met wat boter tot een smeuïg stamppot. Snijd de kip heel fijn en meng deze met de peterselie door de stamppot. Heb je liever een babyhapje zonder stukjes, pureer dan alles met een staafmixer of blender samen met een beetje boter en kookvocht tot een glad hapje.

Voor dit recept gebruikten we evenveel aardappelen als spruitjes. Per portie voeg je ongeveer 1 eetlepel gare kipfilet toe.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
1 stemmen

Smikkelstip | Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie