Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Meer over de ingrediënten

Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Boter
  • Gehakt
  • Peterselie
  • Wortel

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Schil of schrap de wortels en snijd in gelijke stukken. Breng de aardappel samen met de stukjes wortel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Hak een paar takjes verse peterselie heel fijn. Giet alles af. Stamp de aardappelen met de wortels en wat boter tot een fijne puree. Meng het gerulde gehakt en de peterselie door de wortelpuree.

Heb je liever een babyhapje zonder stukjes pureer dan alles, met een staafmixer of blender, met een beetje boter en kookvocht tot een smeuïg hapje.

Voor dit recept gebruikte we evenveel aardappelen als wortel. Per portie voeg je ongeveer 1 eetlepel gehakt toe.

in onze collectie

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>