Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Boter
  • Gehakt
  • Peterselie
  • Wortel

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Schil of schrap de wortels en snijd in gelijke stukken. Breng de aardappel samen met de stukjes wortel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Hak een paar takjes verse peterselie heel fijn. Giet alles af. Stamp de aardappelen met de wortels en wat boter tot een fijne puree. Meng het gerulde gehakt en de peterselie door de wortelpuree.

Heb je liever een babyhapje zonder stukjes pureer dan alles, met een staafmixer of blender, met een beetje boter en kookvocht tot een smeuïg hapje.

Voor dit recept gebruikte we evenveel aardappelen als wortel. Per portie voeg je ongeveer 1 eetlepel gehakt toe.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
5 stemmen

Smikkelstip | Wat kan ik allemaal invriezen?

Je kan eigenlijk alles invriezen. Hapjes met banaan en avocado kunnen wat bruin verkleuren, maar dat doet niks af aan de smaak. Je kunt tegen het verkleuren eventueel wat citroensap toevoegen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie