Rijst met champignons en spinazie

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Rijst met champignons en spinazie

Over de ingrediënten

Rijst met champignons en spinazie

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Champignon
  • Olijfolie
  • Peterselie
  • Rijst
  • Spinazie

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Was de spinazie. Kook in weinig water of roerbak in wat olie tot de spinazie geslonken is. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze in wat boter mooi lichtbruin zodat ze nog wel wat vocht vast houden. Voeg de rijst, champignons en de spinazie bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer eventueel met wat kookvocht tot een smeuïg hapje.

Het is heerlijk om aan dit hapje wat peterselie toe te voegen. Je kan de peterselie heel fijn hakken en dan door het hapje mengen of mee pureren met de rest van de ingrediënten.

Een lekkere verhouding is 2 eetlepels spinazie, 1 eetlepels champignons en 2 eetlepels rijst.

De Smikkels lunchbox

De RVS lunchbox van Smikkels is verkrijgbaar in 5 prachtige kleuren. De lunchboxen zijn sterk en duurzaam door het gebruik van roestvrijstaal en bamboe. De bamboe deksel heeft een siliconen rand waardoor de broodtrommel lekvrij af te sluiten is. De lunchbox wordt geleverd met een siliconen elastiek. Roestvrijstaal (RVS) neemt geen geurtjes, kleuren en smaken over van etenswaren.

Lees meer

Smikkelstip – Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>