fbpx

Rijst met champignons en spinazie

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Rijst met champignons en spinazie

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Was de spinazie. Kook in weinig water of roerbak in wat olie tot de spinazie geslonken is. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze in wat boter mooi lichtbruin zodat ze nog wel wat vocht vast houden. Voeg de rijst, champignons en de spinazie bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer eventueel met wat kookvocht tot een smeuïg hapje.

Het is heerlijk om aan dit hapje wat peterselie toe te voegen. Je kan de peterselie heel fijn hakken en dan door het hapje mengen of mee pureren met de rest van de ingrediënten.

Een lekkere verhouding is 2 eetlepels spinazie, 1 eetlepels champignons en 2 eetlepels rijst.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Wat doe ik met het eten dat ik over heb?

Bewaar geen babyvoeding die over is na het eten. Bacteriën hebben vrij spel omdat de lepel in en uit het mondje van je baby is geweest (soms in dat van jou) maar ook in en uit het eten.

Andere lekkere hapjes

Couscous met zalm, pompoen en ananas

Spinazie wortelstamppotje met ei

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Aardappel met ei en tomaat

Spinazie en banaan hapje

Bruine bonen met spinazie en ei

Couscous met kip, champignons en boontjes

Smikkelsbibs!

Zalm met rijst en erwtjes

Zalm met rijst en sperziebonen

Smikkelen!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen