Linzen met bloemkool, paprika en peterselie

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Linzen met bloemkool, paprika en peterselie

Meer over de ingrediënten

Linzen met bloemkool, paprika en peterselie

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Linzen
  • Paprika
  • Peterselie

Bereidingswijze:

Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Was de paprika. Halveer hem en verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de steelaanzet. Snijd in reepjes en kook de reepjes in ongeveer 8 minuten gaar. Hak intussen een paar takjes verse peterselie heel fijn. Giet alles af. Prak, snijd of pureer de bloemkool, linzen, paprika en de peterselie met wat boter tot een smeuïg hapje.

De verhouding bij het maken van dit babyhapje was ongeveer 2 eetlepels linzen en bloemkool en 1 eetlepel paprika. Peterselie naar smaak. Varieer gerust met de hoeveelheden.

in onze collectie

Smikkelstip – Hapje te dun?

Om bijvoorbeeld een fruithapje in te dikken kun je er baby biscuit doorheen kruimelen. Ook Johannesbroodpitmeel en rijstebloem kun je gebruiken om je hapje minder dun te maken.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>